Ceyhan ilçesinde, 4 arkadaş kurdukları ''Atom Karınca Grubu'' ile engellilere destek oluyor.

Atom Karınca Grubu üyeleri Tuğba Ekiz, Umutcan Akın (17), Duygu Kuzugüdenli (23) ve Emrah Türkyılmaz (25), palyaço kıyafetleriyle, henüz 2 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonucu yürüme engelli olan Songül Şahan'ı (13) Bota Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Anne Gülseren Şahan (40), kızı Songül'ün 2 yaşındayken ateşli bir hastalık geçirmesi sonucu felç olduğunu söyledi.

Kızını Ceyhan Devlet Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürdüğünü ancak doktorların yürümesinin çok zor bir ihtimal olduğunu söylediklerini anlatan Şahan, ''Ekonomik durumumuz yetersiz olduğundan özel hastanelere de götüremedik. Yetkililerden, kızımın yürüyebilmesi için milyonda bir şans varsa, bu şansı bize tanımalarını istiyorum'' dedi.

Grup üyesi Tuğba Ekiz de ''Atom Karınca'' tiplemesinin zor durumdakilere yardım etmenin simgesi olduğunu ve bu nedenle de gruba bu adı verdiklerini söyledi.

Atom Karınca Grubu'nun kısıtlı sayıda öğrenci ve bazı meslek sahibi kişilerden oluşan bir arkadaş topluluğu olduğunu belirten Ekiz, Songül'ü bir kaç ay önce tanıdıklarını ve kendisine yardımcı olmaya karar verdiklerini ifade etti.

Songül'ün evden çıkabilmesi ve toplum içerisinde daha rahat yer almasını sağlamak için tekerlekli sandalye almak amacıyla grup olarak mavi kapak toplamaya başladıklarını bildiren Ekiz, şunları anlattı:

''Sokaklarda, okullarda, yani nerede bir mavi kapak görsek cebimize koyup biriktirdik. Kapakları hurdacıya satıp paraya çevirdik. Bunun üzerine de bazılarımız harçlıklarından, bazılarımız da maaşlarından ayırdığı paralarla 2 adet tekerlekli sandalye aldık. Bu sandalyelerden birisini Songül'e getirdik. Tekerlekli sandalye ile Songül'ün hayatını kolaylaştırmak istedik. Geçen hafta kendisine en çok ne istediğini sormuştuk. O da bize 'palyaço' görmek istiyorum' demişti. Bu nedenle palyaço kıyafetleriyle evine gelerek ziyaret ettik.''

Ekiz, aynı zamanda Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde yaşayan, akraba evliliği nedeniyle yürüme ve konuşma engelli olarak dünyaya gelen 6 yaşındaki bir çocuğa da diğer tekerlekli sandalyeyi verdiklerini vurguladı.