Avrupa Gençlik Derneği tarafından geliştirilen, Pamukkale Üniversitesi ve Genç TEMA Topluluğu PAÜ Kültür ve Sanat Topluluğu'nun gerçekleştirdiği "Atıktan Sanata - From Waste To Artö projesi kapsamında dünyanın en büyük geri dönüşüm heykelini yapmak için Pamukkale Üniversitesi'nde bir araya gelen farklı kültürlerden öğrenciler, topladıkları pet şişelerle iki haftalık çalışmanın sonunda Pamukkale traverteni, Roma ve Frontinus kapıları ile sütunlardan oluşan eseri tamamladı. 

Yürütücülüğünü PAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Feryal Beykal Orhun'un yaptığı projede, 12 ülkeden 60 üniversite öğrencisi, kamp havası içerisinde, atık plastik su şişelerini kullanarak Pamukkale travertenleri ile Hierapolis antik kentinin bazı bölümlerini yaptı. Toplam 40 bin civarında pet şişenin kullanıldığı dünyanın en büyük geri dönüşüm heykel çalışmasında eni 13 metre, boyu 3 metreden oluşan traverten ile 3'er metrelik sütunlar ile Roma ve Frontinus kapıları yapıldı. Heykel çalışmalarında gerçek ölçülere göre çalışıldığını belirten proje yürütücüsü Dr. Feryal Beykal Orhun, dünyanın en büyük geri dönüşüm heykeli olan eserin sergilenmesi için şimdiden birçok teklif aldıklarını söyledi.

Geri dönüşüm projesiyle sanat eseri yaratan, 15 gün boyunca birarada yaşayarak, değişik kültürleri tanıma ve dil pratiği yapma imkanı da bulan öğrenciler, heykel atölyesinde pasta kestiler ve dans ederek projeyi tamamlamanın coşkusunu yaşadı.