Atça Belediyesi tarafından organize edilen festivalin açılışına Vali Vekili Celal Ulusoy, MHP Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Recep Taner, Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Atça Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreni mehter takımı, Atça"daki ilköğretim okullarının halkoyunları ekipleri, Gürcistan ve Macaristan'dan gelen yabancı halk oyunları ekipleri ve Selçuk Efes Roman Dans Grubu'nun gösterileri ile başladı.
Açılışta konuşan Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, "Atça'yı Türkiye'ye ve dünyaya tanıtma çabalarımızın meyvelerini vereceğine inanıyorum. Çileğimizin ve diğer ürünlerimizin tanıtılması konusunda her zaman büyük bir gayret içinde olacağız. Bu festivaller sayesinde Atça, bütün dünyaya tanıtılmış olacaktır. Geçtiğimiz yıl itibariyle, bin 990 ton çilek, 55 ton erik, bin 278 ton mandalina, 2 bin 880 adet beyaz lahana, 17 ton Kırmızı Lahana, 595 ton Kavun ve 14 bin 326 ton Karpuz üretildi. Bu ürünlerimizin yüzde 70'i iç piyasada, yüzde 30'u dış piyasada alıcı bulmaktadır. Yeni dönemde de hedeflerimiz, yukarıda saydığımız rakamları daha üst düzeylere çıkarmak olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Mehter takımının gösterisi ve Festival kapsamında geleneksel olarak düzenlenen en iyi çilek yetiştiriciliği yarışmasına katılan 40 üreticiden ilk dörde giren üreticilere ödülleri verildi. Yarışmacıların bahçelerine hakem heyetleri giderek bazı kriterlere göre puanlama yaptı. Bahçe puanının yüzde 60'ı ve meyve puanının yüzde 40'ı alınarak ortalaması bulundu. Yerli ve yabancı halkoyunları gösterileri, sergi açılışı ve kokteylin ardından Cenk Aybars Bereli konser verdi.