AYDINPOST HABER SERVİSİ-AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, 12 Eylül halk oylamasını değerlendiren yazılı açıklama yaptı.
Başkan Atay, "12 Eylül 2010 halk oylaması neticesinde miletimiz iradesini ortaya koymuştur. Demokratik bir şekilde gerçekleşen oylama neticesinde halkımız %58 oranında evet demiştir. Sayın başbakanımızın ve genel başkanımızın da ifade ettiği gibi evet diyen de, hayır diyen de kazanmıştır" diye konuştu.
Atay ayrıca, "Evet , ileri demokrasi yolunda atılmış dev bir adımdır. Halkımız bu tercihi ile demokrasiye olan inancını net bir şekilde ortaya koymuş, vesayetçi ve darbeci anlayışa dur demiştir. Türkiye de olduğu gibi ilimizde de muhalefet partilerinin oluşturmuş olduğu hayır cephesine rağmen hemşehrilerimizin %36'sı evet demiştir. Evet veya hayır diyen tüm hemşehrilerimizin tercihini saygıyla karşılıyoruz. Bu süreçte ileri demokrasinin tesisi için , vesayetçi anlayıştan kurtulmak isteyen ve evet mücadelesi veren tüm hemşehrilerimizi gönülden tebrik eder, saygılarımı arz ederim" diye konuştu.