Toplantıyı da değerlendiren Atay; Hükümetin dünyadaki ekonomik kriz ile ilgili her türlü tedbiri aldığını ve Türkiye’nin 2023 hedefine odaklandığını ve bu doğrultuda hızla ilerlediğini söyledi. 


“İSRAF EKONOMİSİ DEĞİL VERİMLİLİK EKONOMİSİ PRENSİP EDİNİLECEK”
Yaklaşık 5 ay aradan sonra gerçekleştirilen toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, toplantının ana gündeminin dünyadaki ekonomik sıkıntılar ve Türkiye’de yaşanabilecek etkileri olduğunu söyledi. Atay, “Sayın Başbakanımız bize bu konuda kurmayları ile birlikte bilgi aktardı. Her türlü tedbirin alındığını ifade etti. Endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Sayın Başbakan ‘İsraf ekonomisi değil verimlilik ekonomisine prensip edinmeliyiz’ dedi. Bunun dışında teşkilatlarla ilgili konular gündeme geldi. Seçim sonuçları için özellikle teşkilatlara teşekkür eden Sayın Başbakanımız başarılarından dolayı tüm teşkilat mensuplarını kutladı. Ve bu teşekkürü iletmemiz için bizlere talimat verdi” diye konuştu. 


“YÜZDE 50 OY ORANI AK PARTİ’NİN İSTİKAMETİNE OLAN GÜVENDİR”
Kurulduğu günden bu yana AK Parti’nin hayalleri gerçekleştirdiğini belirten Aydın İl Başkanı Sadık Atay, genişletilmiş il başkanları toplantısında yüzde 50’lik oy oranının da değerlendirildiğini belirterek “Seçimlerde partimizin aldığı yüzde 50’lik oy oranı halkın AK Parti’nin istikametine güveninin inandığının ve onayladığının göstergesidir. Biz de halkımızın güvenine layık olmak için her zamankinden daha fazla çalışacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerin AK Parti için büyük önem taşıyor. Sayın Başbakanımız bu konuda çeşitli talimatlar verdi. Yol haritamızı çizdik. Ancak esas hedefimiz 2023 Türkiye’si” diye konuştu. 


KONGRELER MAYIS VE HAZİRAN AYINDA
Partinin önünde bir kongre süreci olduğunu gençlik kolları ilçe kongrelerinin yapıldığını belirten Sadık Atay, önümüzdeki süreçte kadın kolları ve ilçe kongrelerinin yapılarak Mayıs- Haziran aylarında il kongrelerinin yapılacağını kaydetti.