Geçen hafta yapılan kongrenin ardından bugün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Sadık Atay, “Bizim lügatımızda küskünlük yok. Kesinlikle kimseye kırgın değiliz. Kimseye de kin beslemeyiz. AK Partililer olarak her zaman ileriye bakıyoruz” dedi. Kongreye yapılan eleştirilere e cevap veren Sadık Atay, öncelikle il kongresine katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasına eski yönetimde olup ta şu anki yönetimde yer almayan partililere de bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek sürdürdü.
AK Parti MKYK Üyesi Semiha Öyüş, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve yönetim kurulunda ismi yer almamasına rağmen Mahmut Petekkaya ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı tanışma toplantısında konuşan İl Başkanı Sadık Atay, devraldıkları bayrağı en üst seviyelere taşıyacaklarını ifade etti. Atay, yapacak çok işlerinin olduğunu belirterek, kongreyi değerlendirdi. Kongrenin iddia edildiği gibi sancılı geçmediğini belirten Sadık Atay, “Partimiz yapılan kongreden yenilenerek, güçlenerek çıkmıştır. Gayet olgun bir havada geçen kongremiz, uzlaşma, fedakarlık, diyergamlık örneği oluşturmuştur. Sandalyelerin havalarda uçuştuğu, yumrukların konuştuğu bazı partilerin olaylı kongrelerine inat, tek liste ile girilen ve son derece olgun geçen seviyeli bir kongre olarak anılacaktır. İl yönetimimizin değişik hizmet alanlarına seçilen arkadaşlarımız, partimize yakışan olgun davranışları, bilgi ve becerileri ile demokrasinin beşiği güzel Aydın"ımıza, değerli halkımıza yeni bir şevk ve heyecanla hizmet edeceklerdir. Bugüne kadar yönetimde olan arkadaşlarımız hizmetlerini yaptılar. Halkımızın gönlündeki yerlerini aldılar. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bilgi ve tecrübeleriyle hizmetlerine devam edeceklerine, yol gösterici olacaklarına inanıyor ve güveniyoruz. Yapacak çok işimiz var. Bu işler, ancak birbirimize güvenerek, destekleyerek ve hepsinden önemlisi çok çalışarak başarabiliriz. Birbirimizle çekişir, hizipleşirsek gücümüzü kaybederiz. Bu bilinçle diyoruz ki durmak yok, yola devam, hizmete devam” sözlerine yer verdi.
Toplantıda AK parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem gündemdeki konuları değerlendirdi. Aydın İl Yönetim Kurulu Üyelerinin tek tek tanıtıldığı toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.