Cumhuriyet Meydanı"nda Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından törene Mustafa Kemal Atatürk"ün 85 yıl önce ilçeye gelişinde karşılandığı tarihi Jaletepe İlköğretim Okulu önünde devam edildi. Törene; Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Mustafa Köseoğlu, Belediye Başkan Vekili Rahmi Akmazlar, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğu, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Söke Belediye Başkan Vekili Rahmi Akmazlar 85 yıl sonra aynı coşku ve heyecan içerisinde olduklarını söyleyerek; “Yapılacak olan devrimlerde halkının görüşünü almak, gerçekleştirilen devrimleri halkına anlatmak, yenilikleri gerçekleştirecek olan kurum ve kuruluşları oluşturmak, olabilecek tepkileri ve sonuçlarını ortadan kaldırabilmek için, yurdunu karış karış dolaşan Mustafa Kemal Atatürk, modern ve çağdaş bir ulus yaratmanın haklı gururunu yaşamıştır. Mustafa Kemal Atatürk bu yurt gezileri sırasında 9 Şubat 1924"te Kuşadası üzerinden Söke"ye gelmiş Sökelilerin büyük sevgi gösterileri arasında coşkuyla karşılanmıştır. Bugün gerek dünya ülkelerinde gerekse Türkiye"de pek çok sorun yaşanmaktadır. Ancak Ulusal bütünlüğümüze zarar verecek söylem ve eylemler bizleri asla yıldıramayacaktır. Tekil devlet yapımıza saldıranlar, ortak tarihsel ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılıklar yaratmaya çalışanlar geçmişte olduğu gibi bu günde kaybolmaya mahkumdurlar. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, Türkiye Cumhuriyeti emanetçileri olarak bizler; sahip olduklarımızın değerini bilerek, gücümüze inanarak, kendimize güvenerek geçmişte olduğu gibi bu günde sorunların üstesinden geleceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Atamız ve silah arkadaşlarını Sökemizi ziyaretinin 85. yılında rahmetle anar saygılar sunarım”dedi.
Kutlama töreninde Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesinden Özge Esin, Vakıfbank İlköğretim Okulundan Zeynep Yaylalı adlı öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından tören Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.