Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) üyeleri, aynı zamanda ASTO üyesi olan Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Aydın Şube Başkanı Ahmet Özsoy ile ilgili olarak yerel basında yer alan habere tepki göstermek için bir araya geldi.
Turistik Park Tesislerinde yapılan toplantıya ASTO Başkanı Veli Tiryaki, Polis Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aydın Şube Başkanı Nurettin Yücel, Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz, Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Gülcay Kösem ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Aydın"lı Aydın bir genç olarak 9 yıldır görüşlerini, sosyal ve siyasal kanaatleriyle mesleki bilgilerini çeşitli yayın organları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığını anımsatan Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Aydın Şube Başkanı Ahmet Özsoy, yerel bir gazetede kişilik haklarını küçümseyici haberlerin yayınladığını iddia etti. Özsoy, “Genç bir işadamı olarak sorumluluk duyduğum alanlarda sivil toplum kuruluşlarını, sivil inisiyatifleri var gücümle destekledim. Sivil toplum kuruluşlarının her türlü yasal dernek faaliyetlerinde ve etkinliklerinde aktif olarak yer aldım, sorumluluklar üstlendim. Bu tür çalışmalarım sırasında yerel kamu yöneticileriyle ve Belediye yönetimleriyle sık sık bir arada oldum; bundan sonra da sorumluluklarım gereği bir arada olmaya da devam edeceğim. Babam ve ben, ticari yaşamımızda daima hukuka, örf ve adetlere, ticari ahlaka hep saygılı kaldık. Yasalar ne emrediyorsa hep gereğini yaptık. İş yerlerimizi yasal prosedürlere uygun olarak kurduk. Bütün iş yerlerimizin yasalara uygun olarak alınmış işletme ruhsatları vardır. Ticari faaliyetlerimizle ilgili şaibe oluşturacak hiçbir kanunsuz işlemimiz yoktur” dedi.
ASTO üyeleri olarak Ahmet Özsoy"a destek vermek için bir araya geldiklerini ifade eden ASTO Başkanı Veli Tiryaki de, “Söz konusu haberi gördükten sonra bir üyemiz olması nedeniyle ASTO üyesi arkadaşlarımla birlikte Sayın Özsoy"u ziyaret etti. Kendisi haberlerin yalan ve kasıtlı olduğunu ifade etmekle beraber, iddialara konu olan işyerleriyle ilgili tüm resmi belge ve yazışmaları bize gösterdi. Kendisinin talebi üzerine bugün bir ara geldik. Bende görevim nedeniyle sıkça şikayet alıyorum. Ancak araştırma yapmadan hiçbir yorum yapmıyorum. Bu nedenle böyle bir iddiayı duymuş bile olsalar gazetecilerin konuyu iyice araştırması gerekiyor. Eğer isteselerdi belediyeyi veya işyeri sahibini arayarak, işyerlerinin yasal durumu hakkında bilgi alabilirlerdi. Gerçekle ilgisi olmayan bir yayın insanların çalışma şevkini kırıyor. Görevleri ne kadar zorda olsa gazeteci arkadaşlarımızdan bu gibi konularda daha hassas davranmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.