MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna maçı öncesinde sakin açıklamalar yaparak formda bir görüntü çizdi. Dün akşam karşılaşma ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Terim, şu konulara parmak bastı: “Kendi sahalarında, kendi seyircilerinin önünde oynuyorlar. Bu nedenle her türlü avantaj onlarda. Kazanırlarsa tamamen play-off hakkını kazanıyorlar. Ancak Türk Milli Takımı"nın her yerde herkesle oynayan, kazanmayı arzulayan, bu tip maçları çok değişik oynanan bir takım olduğunu biliyoruz.

BOSNA Hersek ile yarın (bugün) grubun final maçını oynayacağız. Kazanırsak hepten final havasına girecek. Kazanmak adına her türlü riski, her dakika alacağız. Çekincemiz yok. Türk Milli Takımı"nın en önemli özelliklerinden biri cesaretidir. Onu yine ortaya koyacağız. Buralara emeğimizle, terimizle, oyuncularımızın inanılmaz performanslarıyla tek yürek olarak geldik. Oyuncularım normal oyunlarını oynasınlar yeter. Her zaman yüreklerini ortaya koydular, yine koyacaklar. Kaybedersek dünyanın sonu değil. Oyuncularıma bunun hesabının verecek kişinin biz olduğumuzu, gereken cevabı, hesabı başka merciler verir demişizdir.

"TAKIM DEFANSI ÖNEMLİ"

OTURMUŞ tecrübeli bir defansımız var. Asıl önemli olan takım defansını iyi yapabilmek. Bunu yaptığımız zaman dünyanın en önemli takımlarından biri oluruz. Top bizde olduğunda sorun yok. Bosna karşısında Estonya maçına göre köklü değişiklik düşünmüyorum. 1-2 mevkiide düşüncelerimiz var. Estonya maçına göre daha dikkatli olacağız. Ben kalemizde pozisyon görmekten korkmuyorum. Rakip kalede çok fazla pozisyon bulamamaktan korkuyorum.

"BLAZEVİÇ"İ YENMİŞTİM"

ÖLÜM kalım maçı olması hoş bir şey değil. Bosna maçına Terim ile Blazeviç"in maçı demek doğru değil. Sonuçta biz değil ülkeler maçı oynuyor. Blazeviç, saygı duyduğum bir büyüğüm. Onun için bu maç 1996"nın rövanşı olarak görülmesin. O dönemdeki Milli Takım da çok iyiydi ama kaybetmiştik. İnönü"deki Bosna maçında da Blazeviç vardı. O zaman kazandık.”