AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Çevik Kuvvet Müdürü Abdurrahman Akın, Komiser Reis Doğanbaş, ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç, ASKF Genel Sekreteri Hasip Arıkan ve ASKF yönetiminin hazır bulunduğu toplantıda, taraftarın bilgilenmesi ve herhangi bir cezaya maruz askf-baskani-mehmet-kivanc.jpgkalmasını istemediklerini belirten ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç, daha önce de buna benzer bir çalışma yaptıklarını ve kitapcıklara hazırlatarak taraftarı bilgilendirdiklerini belirtirken, "Spor barış, kardeşilik ve dostluktur. Kötü davranışlar ve tezahuratlar, klüpleri ve maça gelen diğer taraftarları etkilemektedir. Sporun görsel bir şov olduğunu unutmamak gerekir. Emniyet Müdürlüğü ve ASKF işbirliği ile 6222 Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun yazılı olduğu 6 bin adet el broşürü hazırlattık. Bunu polis arkadaşlarımız spor müsabakaları başklamadan yada müsabakalar esnasında izleyicilere dağıtarak izleyicilerin bilgilendirilmesini sağlayacaktır. İzleyicilerimizde bilmelidir ki bu kanun ile sporda şiddetin, kötü tezahuratın ve buna benzer olayların önüne geçilmesi planlanmaktadır. Bu konuda kendilerini duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. Kıvanç ayrıca  tüm spor dallarındaki sporculara 2011-2012 dönemi için başarılar diledi. 
 
Çevik Kuvvet Müdürü Abdurahman Akın ise, "6222 sayılı kanunun hakkında emniyet müdürlüğü personelimizi bilgilendirdik. Eskiden küfür, şiddet ve bunun gibi olaylarda ancak şikayet üzerine işlem yapılabiliyorken, bu kanun ile spor müsabakalarında polis arkadaşlarımızın çektikleri kamera görüntüleri ile taraftarlar kayıt altına alınıyor ve herhangi bir olumsuz durumda direk müdehale ediliyor. Bundan önceki 5149 sayılı kanuna göre 18 kişi hakkında işlem yapılırken, bu 18 kişiden bazıları ise hapis cezası ile cezalandırıldı. 6222 sayılı kanuna göre ise şimdiye kadar 3 kişi hakkında işlem yapıldı. 
 
Maçlarda özel güvenlikte görev yapıyor
Bu yasa ile artık maçlarda özel güvenliklerde görev yapar hale geldi. Müsabakalardan önce yapılan toplantılarda özel güvenlik olarak kaç kişinin yeterli geleceğini belirliyoruz. Müsabaka esnasında ve sonrasında özel güvenlikler  her türlü olaya müdehale ederek spor müsabakalarının sükunet içerisinde geçmesini sağlamaktadır" diye konuştu.
 
ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç ve Aydın Çevik Kuvvet Müdürü Abdurrahman Akın, taraftarları 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunun iyice öğrenerek, kanunda şuç unsuru olarak belirtilen tutum ve davranış içerisinde girmemelerini istedi.