DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan"a “Polislerin askerlikten muaf tutulması "yırtmak" deyimiyle sevinilecek ve sevindirilecek bir durum mudur?” diye sordu.

Yağız Meclis Başkanlığı"na sunduğu yazılı soru önergesinde, Başbakan Erdoğan"ın Erzurum"da görev yapan bir polisin eşine, "eşinin askerlik yapıp yapmadığı"nı sorduğunu ve "henüz yapmadı" yanıtını alınca da "yırttı yani" dediğini belirtti.

Yağız Başbakan Erdoğan"a “Polislerin askerlikten muaf tutulması "yırtmak" deyimiyle sevinilecek ve sevindirilecek bir durum mudur?, TSK "peygamber ocağı" askerlik de "vatani görev" olarak anılmaktadır. Askerliğini yapmaktan kurtulan bir polis eşine "yırttı yani" diye yanıt vermeniz, bu algılamalara "saygıda kusur etmek" anlamı taşımaz mı? Şu ya da bu görevden "yırttınız" diye sevindirmeyi düşündüğünüz başka kesimler var mıdır? Örneğin uzun süredir bedelli askerlik bekleyenlerin de "askerlikten yırtmalarını sağlayacak" düzenleme yapılmasını düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

ANKA