ADANA"da sevgilisi anasınıfı öğretmeni Ayşegül Karataş"ın (25) azmettirmesi sonucu oto kiralama şirketi sahibi Kenan Aslan"ı (28) arkadaşlarıyla birlikte öldürdüğü iddia edilen Abdullah Öztürk (26) ile 11 arkadaşı, ömür boyu hapis cezalarına çarptırıldı.

Kozan 2 Haziran İlköğretim Okulu"nda kadrosuz olarak görev yapan anasınıfı öğretmeni Ayşegül Karataş, Kozan"da çalışırken üniversiteden arkadaşı olan Abdullah Öztürk ile gönül ilişkisine girince 3 yıl aşk yaşadığı öne sürülen Kenan Aslan"ı terk etti. Barışmak isteyen oto kiralama şirketi sahibi evli ve 2 çocuk babası Aslan, 14 Nisan 2008"de Kozan"ın Aslanpaşa Mahallesi Aşağı Çarşı mevkiinde dövülerek öldürüldü. Aslan"ı öldürttüğü iddia edilen Ayşegül Karataş ile birlikte cinayete karıştığı öne sürülen Barbaros Mustafa Öztürk (28), Hüseyin Çeliker (27), Sami Cereci (23), Eren Halaçoğlu (24), Abidin Yılmaz (27), Baki Şimşek (25), Kenan Kurt (26), Kemal Bolat (25), Serbest Mehmet Çilingir (26), Abdullah Öztürk ve kardeşi Harun Öztürk tutuklandı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanan sanıklar, bugün karar duruşmasına çıktı. Sanıklardan zanlı Abdullah Öztürk ile olayın olduğu sıralarda evlilik hazırlıkları yaptıkları ileri süren Ayşegül Karataş, suçsuz olduğunu söyledi. Mahkeme devam ederken önceki duruşmada tahliye edilen Karataş, “Kenan ile benim alakam yok. Abdullah ile birbirimizi seviyorduk. Evlenecektik. Kenan bizi devamlı taciz ediyordu. Peşimi bırakmıyordu. Öldürülmesiyle ilgim ve alakam yoktur” şeklindeki ifadesini tekrarladı. Abdullah Öztürk ve diğer sanıklar da cinayetle ilgileri bulunmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, olayla ilgisi olmadığı anlaşılan tutuksuz Esra G."nin beraatını kararlaştırırken, tutuksuz Ayşegül Karataş ile birlikte diğer 12 sanık ise, "fikir ve eylem birliği içerisinde olay üzerinde müşterek hakimiyet kurmak suretiyle Kenan Arslan"ı tasarlayarak öldürmek" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada, tutuksuz Ayşegül Karataş"ın da tutuklanması kararlaştırıldı.
DHA