Dünyada ağırlığının 3 katını kaldırabilen tek insan olan olimpiyat ve dünya şampiyonu Naim Süleymanoğlu, yanlış hayat seçimiyle gözden düştü. Alkole alışan 'Cep Herkülü' siyasette de aradığını bulamadı.

Halterde dünyanın bir numarası olarak gönüllerde taht kuran Cep Herkülü lakaplı Naim Süleymanoğlu, bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Ağırlığının üç katını kaldıran dünyadaki tek insan olan rekortmen sporcu, Time Dergisi'ne bile kapak olmuştu. Ancak o, sporu bıraktıktan sonra gözlerdeki değerini her geçen gün tüketti. Bar çıkışlarında sarhoş halde görüntülenen Cep Herkülü çıktığı siyaset podyumunda da başarısız oldu. İsmi ve kaldırdıkları çok ağır olsa da giriştiği işler, tam tersine o kadar hafif ve küçüktü. Haltere henüz 9 yaşındayken Bulgaristan'da başlayan Naim Süleymanoğlu, her geçen gün kendini geliştirdi. Bulgaristan'daki baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına yarışmak için 1986'da Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda büyükelçiliğimize sığınarak Türkiye'ye iltica etti. Türkiye'ye getirilmesinde bizzat dönemin Başbakanı Turgut Özal devreye girdi. 1988 Seul Olimpiyatları'na Türkiye adına katılabilmesi için Türk hükümetince Bulgaristan'a 1 milyon dolar ödenerek gerekli izin alındı. Bu olimpiyatlarda 9 dünya, 6 olimpiyat rekoru kırarak muhteşem bir zafer elde etti ve böylece Türkiye'ye olimpiyatlar tarihinde güreş dışında ilk altın madalya kazandıran sporcu oldu. 1996 Olimpiyatları'nda 64 kiloda 4 dünya rekoru kırdı, 3. kez olimpiyatlarda madalya kazanarak tarihe geçti. 2000 Sidney Olimpiyatları'nda ise artık 33 yaşında olması ve sakatlığı nedeniyle 3 kaldırışta sıfır çekerek başarı gösteremedi.

Türk halkının gönlünde taht kuran Cep Herkülü, herkesin hayran duyduğu bir şöhret olup çıktı. 1984-85-86'da dünyada yılın haltercisi seçilen rekortmen sporcu, halteri bıraktıktan sonra kendini sigaraya, içkiye ve gece hayatına verdi. İstanbul Ataköy'de bir barda sarhoş olduktan sonra arkadaşıyla kavga edip geceyi karakolda geçirdi. Ünlü sporcunun yıkım yaşadığı diğer bir podyum ise siyaset oldu. 2004 yerel seçimlerinde MHP'den Kıraç Belediye başkanlığına aday oldu ama kazanamadı. 2007 milletvekili seçimlerine tekrar MHP'den İstanbul adayı oldu. Sonuç yine hüsrandı. Kariyeri boyunca 3 olimpiyat altını, 7 dünya şampiyonluğu ve 6 Avrupa şampiyonluğu kazanan efsane sporcu, tam 62 rekorun sahibi olmasına rağmen siyaset sahnesinde sıfır çekti. Spordan oldukça uzaklaşan Süleymanoğlu, alkolün tesiriyle her geçen gün kilo aldı ve hayranlarını üzen son fotoğrafları verdi.