Kuşadası Aşçılar Derneği'nin 4 ve 5 yıldızlı otellerde çalışan üyeleri tarafından verilen iftar yemeğinde izdiham yaşandı. Yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği iftar yemeğinde uzun kuyruklar oluştu.
Kuşadası Aşçılar Derneği tarafından Kadir Gecesi nedeniyle verilen iftar yemeği, sahil bandı üzerindeki Atatürk Meydanı'nda gerçekleşti. İftar menüsü, Kuşadası'nın ünlü 4 ve 5 yıldızlı oteller ile tatil köylerinin aşçıları tarafından hazırlanınca organizasyon büyük ilgi gördü. 2 bin kişilik olarak hazırlanan iftar yemeğine beklenenin üzerinde ilgi olunca yaklaşık 3 bin kişi yemek alamadan meydandan ayrıldı.
Meydanda 4 ve 5 yıldızlı otellerin aşçıları tarafından kurulan 10 ayrı standdan yemek almak için kuyruğa girenler arasında yerli ve yabancı turistlerin de bulunması dikkat çekerken, bazı turistlerin iftar vakti olmadan yemek yemesi çevredekilerden tepki aldı.
Kuşadası Aşçılar Derneği Başkanı Hayati Gökçeel, 2 bin kişilik bir yemek hazırladıklarını ancak böylesine yoğun bir ilgi beklemediklerini belirterek, bundan sonra her yıl Ramazan ayında Kadir Gecesi'nde iftar yemeği vermeyi geleneksel hale getireceklerini söyledi.