AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-İlköğretim okullarında verilecek yabancı dil eğitiminde, ilk iki yıl İsveç modeli uygulanacağını belirten Tek Lider İngilizce ve Bilgisayar Kursları Eğitim Sorumlusu ve aynı zamanda da İngilizce öğretmeni olan Ziya Demiryapar, yeni sistemde öğrencilerin 2. sınıftan itibaren yabancı dil eğitimi almaya başlayacaklarını vurguladı.

Tek Lider Eğitim Kurumları İngilizce öğretmeni Ziya Demiryapar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni eğitim sistemiyle birlikte, dil eğitimi konusunda da yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor olduğunu ifade ederek, yeni eğitim modeliyle, ikinci sınıfta başlayan dil öğretiminde İsveç modeli uygulanacağını ve bu uygulamada öğrencilere konuşma pratiklerinin gramersiz öğretileceğini, 5. sınıf yabancı dil hazırlık sınıfı olurken, öğrencilerin bu sınıfta göreceği eğitimin 20 saati normal ders, 16 saati ise yabancı dil dersi olacağı, 5. sınıftan itibaren öğrencilerin yabancı dilde kur sistemine geçeceği ve öğrenci kur atladıkça sınıfının da değişeceğini, yeni modelde, İlkokul 2. sınıfta yabancı dil eğitimi almaya başlayacak olan öğrencilerin, ortaokulda ciddi bir dil eğitiminden geçmiş olacağını da belirtti.

16 SAAT YABANCI DİL EĞİTİMİ

Yeni sistemle 5. sınıftaki öğrenciler haftalık 36 saat eğitimin 16 saatinde yabancı dil eğitimi alacak. Yabancı dil eğitiminin ilkokul 2'nci sınıfa indirilmesi ve ortaokul 5. sınıfta yabancı dilin ağırlık kazanmasıyla, öğrencilerin ciddi bir hazırlığa ve desteğe ihtiyaçları oluşacağınısöyleyen Demiryapar "Burada, Talim Terbiye Kurulu yetkilileri arasında ilkokul 2. sınıfta verilecek olan yabancı dil derslerinin veriliş biçimi ile ilgili görüş ayrılığı çıktığının da haberini verdi. Bir kısım eğitimci İsveç modelinin uygulanmasını isterken, bir kısmı ise gramerli modelin uygulanmasını istiyor. Bilindiği gibi İsveç modelinde öğrenciler, anaokulundan itibaren oyunla, konuşma yetenekleriyle ve şarkıyla gramer olmadan yabancı dil öğreniyorlar" dedi.

İngilizce öğretmeni Demiryapar, "Ortaya çıkan bu görüş ayrılığına rağmen, İngilizce eğitimi noktasında her türlü eğitim ve öğretim metotlarına, sistem araç ve gereçlerine sahibiz. Gerekli yönetmeliklerle eğitim sistemini yakından takip ederek, personele gerekli seminerlerin düzenli olarak verilmektedir. Gerek yaz dönemi gerekse yeni dönem için İlköğretim Düzeyi İngilizce, Genel İngilizce, KPDS-ÜDS gibi kurs eğitimlerine hız kesmeden devam ettiriyoruz ve yılın her zamanında kayıtlarımız sürmektedir" diye konuştu.

Demiryapar, ayrıca çocuklarının İngilizce eğitimini önemseyen, akademik kariyer noktasında endişesi olan, İngiliz Diline hakim olamayan bütün herkesi Tek Lider Eğitim Kurumları İngilizce Bilgisayar Şubesi olarak kurumlarına davet etti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

dsc00913.jpg

dsc01448.jpg

dsc02663.jpg

dsc02671.jpg