Uluslararası İstanbul Arp Buluşmasının ilki 1-7 Aralık 2010 tarihleri arasında Arp Sanatı Derneği tarafından “Arp ile Her Telden!” projesi çerçevesinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla, beş farklı arp geleneğini temsil eden dünyaca ünlü beş arp sanatçısının katılımıyla gerçekleşiyor. Beş arpist ve beş farklı müzik geleneği, Türkiye"de düzenlenen en büyük arp etkinliğinde bir araya geliyor.

İspanyol geleneğinin etkileyici sesi Arianna Savall arpın etrafında toplanan müzisyen arkadaşlarıyla Peiwoh albümüyle, İrlanda ezgilerinin güçlü arpisti Maire Ni Chathasaigh arpına eşlik eden huzur veren sesi ile, Helene Breschand çağdaş eserlere yeni bir boyut kazandıran doğaçlamalarıyla, Fransız arp ekolünün yaşayan efsanesi Isabelle Moretti güçlü klasik repertuarı ile, yaşayan tüm erken dönem arpistlerinin ustası Andrew Lawrence-King barok dönemine ait tınılarla buluşmada yer alıyor. Konserlere, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Çırağan Palace Kempinski Istanbul, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Gösteri Salonu ve Borusan Müzik Evi ev sahipliği yapmakta.

Sanatçılar bilgilerini ve deneyimlerini düzenlenen ustalık kursları ve atölye çalışmalarıyla genç arp sanatçılarıyla paylaşıyor.