Osman (28) ve Mustafa Kartal (33) kardeşler, Ankara'dan otostop yaparak bindikleri kamyonla Kırıkkale'nin Irmak beldesi yakınlarındaki dinlenme tesisine kadar geldiler. Buradan ayrılıp başka bir araca binmek için yolun kenarında beklemeye başlayan kardeşler, arıların saldırısına uğradı. Panikleyerek arılardan kurtulmaya çalışan kardeşler, yolun kenarında bulunan dereye atladı.

Dinlenme tesisinde bulunan vatandaşların durumu bildirmesiyle olay yerine gelen acil servis ekiplerinin yardımıyla dereden çıkarılan kardeşler, ambulansla kaldırıldıkları Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Osman Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yol kenarında 5-10 dakika bekledikten sonra bir anda çevrelerini arıların sardığını anlattı. Kartal, ''Yola bakarak otururken bir anda arkamızdan arılar saldırdı. Ne olduğunu anlayamadık. Her tarafımıza saldırdılar. Yolun kenarında dere vardı. Derenin suyuna atlayarak arılardan kurtulduk. Biz arılardan kurtulmaya çalışırken dinlenme tesisinde bizi görenler ambulans çağırmışlar, onların yardımıyla hastaneye geldik. Arılar, çok yerimizden bizi soktu ama ucuz atlatığımız için şükrediyoruz'' dedi.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden arılar tarafından sokuldukları belirlenen kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.