Posacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin, köy ve belde sınırları içerisinde birden fazla arazisi olması halinde birleştirmelerinin faydalı olacağını belirtti.
Menderes havzasında başlatılan ''Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi'' kapsamında arazi toplulaştırmanın hem çiftçiler, hem de kamu yatırımları açısından faydalı olduğunu belirten Posacı, arazi toplulaştırılması projesine hız verilmesi halinde su taşkınlarının da önüne geçilebileceğini savundu.
Posacı, şunları kaydetti:
''Arazi toplulaştırmasını tarımsal altyapı olarak değerlendiriyoruz. Özellikle Menderes havzasında pamuk, mısır, buğday ve ayçiçeği gibi makine ve ekipmanların çalıştırıldığı alanlarda yol, su ve altyapıların uygun olması gerekmektedir. Bu da ancak arazilerin toplulaştırılması ile mümkün olmaktadır. Arazilerin parçalı olması, çiftçi için hem ulaşım hem de sulamadaki zorluklar ile mekanizasyonların daha verimli çalıştırılmasına engel teşkil etmektedir. Ama arazilerin toplulaştırması ile tüm bu sorunlar ortadan kalkmaktadır. Toplulaştırma ile beraber tüm altyapı çalışmaları da tamamlandığı için biz Ziraat Odası olarak ilimizde sürdürülen bu yöndeki çalışmaları destekliyoruz.''