Reötör boylu okulun yayın organı olan ADÜ Haber"de yer alan röportajında, bu hedef doğrultusunda araştırma yapan ve ürettikleri bilimsel projelerle topluma büyük katkı sağlayan öğretim üyelerini desteklemek için yürüttükleri çalışmaların hızını kesmeden süreceğini söyledi.

Bugüne kadar daha çok kendi imkanlarıyla araştırmalara destek veren üniversitelerin, artık uluslararası kuruluşlar ve sanayiden aldığı desteklerle araştırma projelerini artırma yoluna gittiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Boylu, Adnan Menderes Üniversitesinin de araştırma projelerine destek arayışlarını devam ettireceğini kaydetti.

Adnan Menderes Üniversitesi olarak yeni bilgi üretilmesini ve patente yönelik çalışmaların artmasını önemsediklerini söyleyen Boylu, toplumsal yarara dönüşen her türlü bilimsel çalışmayı desteklediklerini vurguladı. Boylu: “Amacımız bilim adamlarımızın daha çok yazı yazması değil, daha çok toplumsal yarar sağlayacak, ekonomik refaha katkıda bulunacak, patente yönelik, yeni bilgi üretmeye yönelik yayınlara imza atması. Çünkü böyle yayınlar sadece üniversitemizi değil, toplumumuzu güçlü kılar” diye konuştu.

Adnan Menderes Üniversitesi olarak her yıl yaklaşık 300 ile 350 arasında araştırma-geliştirme projesi hazırladıklarını da belirten Boylu bunlardan yaklaşık 275 tanesini üniversite olarak kendilerinin, diğerlerinin DPT ve TÜBİTAK tarafından desteklendiğini kaydetti. Boylu bir projenin de sanayi destekli olduğunu vurguladı

Üniversite olarak bilimsel yayın yapan öğretim üyelerini büyük oranda kendi öz kaynakları ile desteklediklerine dikkat çeken Boylu, bilimsel araştırmalara desteğin, döner sermayenin güçlenmesine paralel artacağını söyledi. Ayrıca Merkez Laboratuarlarını güçlendirerek araştırmalara artan oranda katkı sağlamayı hedeflediklerini de vurgulayan Boylu, bölge üniversiteleri ile işbirliğine gidilerek araştırmacıların ihtiyaç duydukları teknik materyallere ulaşmasının da önünün açılacağını kaydetti.

Öğretim üyelerinden gelen geri bildirimlerde en büyük yakınmanın TÜBİTAK projelerinde karşılaşılan bürokratik külfet olduğuna da işaret eden Prof. Dr. Boylu, “Çalışma heyecanını kıran bu bürokratik külfeti aşmak için, projelere profesyonelce katkı sağlayabilecek hocalardan oluşan bir proje destek birimi oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz; TÜBİTAK"tan önemli kaynak alan bazı üniversitelerde olduğu gibi, TÜBİTAK"ta görev yapmış, kurumun iç mekanizmasını çok iyi bilen uzmanları proje destek birimimize dahil ederek bu birimi güçlendirmek.” İfadelerine yer verdi.