Şimşek, Söke"nin Çeltikçi ve Cumhuriyet Mahallelerini pilot bölge seçti. Yıllardır karate branşında temsil etiği şampiyonalarda Söke"nin ve Aydın adını başarı ile temsil eden, ayrıca yetiştirdiği birçok Türkiye Şampiyonları ile Türk sporuna hizmet veren Şimşek Gökpınar; şimdide maddi imkanı olmayan çocuklar arasından yeni şampiyonlar çıkarmayı hedefliyor. İlçenin daha çok maddi zorluk çeken öğrencilerinin yer aldığı Seyda Fırat İlköğretim Okulu ve 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okullarına çağrı yapan Şimşek Gökpınar; bu okullardan gelen 95 öğrenci ile ilk çalışmasını yaptı. Kursa 7 ile 14 yaş arası öğrencilere Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek karate kursları Söke Kapalı Spor Salonunda yapılacak.
Yapılacak çalışmalar ile kursa katılan öğrenciler arasından en geç iki yıla kadar yeni şampiyonlar çıkaracağına emin olduğunu ifade eden Antrenör Şimşek Gökpınar; “Yıllardır çalışmalarıma ve kendi istatistiklerime baktığımda ilçenin Çeltikçi ve Cumhuriyet Mahallelerinde karate için potansiyel olduğunu gördüm. Bu nedenle bu potansiyeli ortaya çıkarmak, maddi sıkıntı içindeki vatandaşlarımızın daha çok yaşadığı bu iki mahallede çocuklarını kursa yollayamayan velilere destek olmak için ücretsiz kursları başlattım. Eminim ki katılan öğrenciler arasından çok başarılı sporcular çıkacaktır. Ayrıca Karatenin altyapısına da kazanç olacaktır” dedi.
Veliler tarafından da olumlu karşılanan karate kurslarının ilk gününde çocuklarını yalnız bırakmayan veliler, çalışmayı izledi. Veliler Antrenör Şimşek Gökpınar"ın gayretinden ve kurslarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.