Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, yoğun kültürel iş birliğinin, karşılıklı anlayışı teşvik etme, iki ülkenin birbirine karşı muhtemel ön yargılarını ortadan kaldırma ve ikili ilişkileri ortak kazanç olarak kullanmada büyük önem taşıdığını belirtti.

Kerves, 15 Ekimde başlayacak ''2. Uluslararası Antakya Bienali'' dolayısıyla Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen tanıtım resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye ile kültürel iş birliğinin, ülkesinin önceliği olduğunu söyledi. Kerves, Türkiye ile Hollanda arasında uzun süreli bir dostluk ilişkisinin bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, aynı zamanda Hollanda'nın önemli bir ticaret ortağı olduğunu belirten Onno Kerves, ülkesinde yaşayan ve çalışan yaklaşık 400 bin Türk sayesinde iki ülkenin vatandaşları arasında yoğun irtibat bulunduğunu söyledi. Kervers, ''Yoğun kültürel iş birliği, karşılıklı anlayışı teşvik etmekte, birbirimize karşı sahip olabileceğimiz muhtemel ön yargılarımızı ortadan kaldırmakta ve ikili ilişkilerimizi, Türkiye ve Hollanda'nın ortak kazancına kullanmamızda büyük öneme sahip'' dedi.

Resepsiyonda, 40'a yakın sanatçının katılımıyla 15 Ekim-20 Kasımda gerçekleştirilecek ''2. Uluslararası Antakya Bienali'' ücretsiz düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamında, çeşitli performanslar, açık hava video gösterimleri, atölye çalışmaları, açık oturum ve paneller farklı mahallelerde düzenlenecek.

Tanıtımda, yemek ve mönü tasarımcısı, yazar Jale Balcı, Antakya mutfağından seçtiği ve tüm malzemelerini Antakya'dan getirdiği menüsünde, kuru patlıcan dolması, kaytaz böreği, biberli ekmek, kömbeye gibi yöresel tatları misafirlere sundu.

''Aperitif Mönüler'' kitabı ile ''Cookbook Awards'' yarışmasında Türkiye içinde en iyi dizayn ödülü alan Balcı, son kitabı olan ''Antakya ve Yemekleri''nin İngilizce versiyonunu Onno Kervers'e hediye etti.