Cuma günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman usta oyuncu Çolpan İlhan, dün son yolculuğuna uğurlandı. Şair Attila İlhan'ın kız kardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık'ın annesi olan İlhan için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan törende usta oyuncunun hayatı ve filmlerinden oluşan görüntüler barkovizyon eşliğinde sahneye yansıtıldı. Tören sırasında gözyaşlarına boğulan Kerem Alışık'ı, sevgilisi Songül Öden ve oğlu Sadri Alışık teselli etmeye çalıştı. Kerem Alışık'ın eski eşi Sibel Turnagöl de gözyaşı döktü. 

"HOCAMIZI KAYBETTİK" 
Törene tiyatro ve sinema dünyasından da birçok ünlü isim katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Haldun Dormen, Serdar Gökhan, Erol Evgin, Gönül Yazar, Oktay Kaynarca, Mahsun Kırmızıgül, Orhan Gencebay, Arzum Onan, Azra Akın, Ali Sunal, Mehmet Aslantuğ, Sedef Avcı, Kıvanç Kasabalı, Mete Horozoğlu, Müjdat Gezen, Yavuz Özkan, Sefa Önal, Tuba Ünsal, Serpil Çakmaklı ve Erol Evgin gibi isimler İlhan'ı son yolculuğuna uğurladı. Kerem Alışık yaptığı konuşmada, "Bizim yere göğe sığdıramadığımız insanı üç karış toprağa sığdıracağız. Ona helallik vereceğiz. Hocamızı, anamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Onun da bizden alacağı var. O bize hakkını helal etmeli. Hem savaşçı, hem asaletin, zarafetin sembolü, hem de vicdanlı, fedakâr örnek kadın kişiliği vardı" diye konuştu. Dostları ve yakınları da "Onu çok sevdiği eşinin yanına uğurluyoruz" dediler. Mehmet Aslantuğ sunuculuğunda gerçekleşen törende Türker İnanoğlu, Gülten Kaya, Sefa Önal, Erhan Yazıcıoğlu, Yavuz Özkan ve Başak Köklükaya da yaptıkları konuşmalarda Çolpan İlhan'la ilgili anılarını anlattı. Çolpan İlhan'ın vefat ettiğine inanamadığını belirten yapımcı Türker İnanoğlu, "Çolpan'la hayatımızda çok ortak nokta var. Sinemaya 1957'de aynı yıl başladık. 1959 yılında 'Yalnızlar Rıhtımı' filminde birlikte çalıştık. Nur içinde yatsın" dedi. Oyuncu Başak Köklükaya ise gözyaşları arasında yaptığı konuşmasında, bir dönem İlhan ile aynı dizide oynadıklarını anlattı. 

İZMİR'DEN TOPRAK... 
Törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne götürülen Çolpan İlhan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. 19 yıl önce vefat eden eşi Sadri Alışık'ın yanına defnedilen İlhan'ın cenazesini, oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık mezara koydu. Kerem Alışık, mezara bir adet gül ve bir adet karanfil bırakıp, İzmir'den getirilen toprağı döktü.