İNGİLTERE'de ilaç şirketi bulunan Dr. Apri Matossian-Rogers'ın 3 milyon sterlin harcayarak geliştirdiği ve deney aşamasındaki `yaşlanmayı önleyici' ilacı, yüksek dozla verilen Oxford mezunu kızının ölümüne neden oldu.

Kuzey Londra'nın Hampstead bölgesinde oturan Oxford Üniveritesi biokimya bölümü mezunu 22 yaşındaki Yolanda Cox, annesi Dr. Apri Matossian-Rogers'ın 3 milyon sterlin harcayarak geliştirdiği deneme aşamasındaki (B71) yaşlanmayı önleyici ilacın kurbanı oldu. 9 aylık gelin Yolanda Cox, annesinin sahibi olduğu Amro Biotech ilaç şirketinde geliştirdiği `B71' adlı yaşlanmayı geciktirici ilaç için `gönüllü denek' olmayı kabul etti. Ancak, 38 yaşındaki ablası Dr. Yvonne Pambakia'nın yaptığı normalin 3 kat fazlası dozdaki iğne ile vücudunda ağır alerjik reaksiyon gösteren genç kadın, fenalaşırken hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, yaşam destek ünitesine bağlanan ve beyin ölümünü gerçekleşen Cox'ın tedavilere cevap vermemesi üzerine yaşam destek ünitesi kapattı ve genç kadın hayata gözlerini yumdu.

Yanlışlıkla `polikistik over sendromu' teşhisi konan Dr.Apri Matossian, geliştirdiği `B71' yaşlanmayı önleyici iğnenin, kanser ve şeker hastalığına karşı oldukça etkili olduğunu öne sürdü. Bu konuda St. Pancras Coroner Mahkemesi'nde dava açıldı. Kız kardeşinin ölümüne neden olduğu şüphesiyle gözaltına alınan ve hakim karşısında çıkartılan Dr.Yvonne Pambakia, ilacı daha önce de kendisine ve annesine enjekte ettiğini söyledi.

Kraliyet Savcılık Servisi (Crown Prosecution Service-CPS), İngiliz Genel Tıp Konseyi (General Medical Council) tarafından 1 yıl açığa alınan Dr. Pambakia hakkında cezai işlem uygulamayınca, polis davanın kapandığını ve yeniden açılmayacağını açıkladı.