78 yaşındaki Mahmut Fırtına'nın hikayesi yaz sıcağında insanın içini serinletiyor. Kayseri'de Hacılar ilçesi Yediağaç Mahallesi’nde oturan Mahmut Fırtına, anne vasiyetini dikkate alarak 10 senedir insanlara ücretsiz kardan mamul soğuk su ikram ediyor. Annesinin, ‘hayır işi yapacaksan su üzerine yap’ tavsiyesini dikkate alarak evinin bahçesine 20 ton kar kapasiteli bir kuyu yaptıran Mahmut Fırtına, kışın topladığı karı yazın sıcağında vatandaşlara su olarak ücretsiz dağıtıyor. Yazın sıcaklarının insanı bunalttığı bugünlerde ise Mahmut Fırtına'nın bahçesindeki kar dolu kuyu büyük ilgi görüyor. Her gün 50'ye yakın kar suyu meraklısı Fırtına'nın kapısını çalışıyor.

ANNE VASİYETİ

Verdiği kar sulu hizmet karşısında para talep etmeyen Mahmut Fırtına, bu işi annesinin bir vasiyeti olarak gördüğünü belirterek, "Bu kuyuyu kendi ellerimle yaptım. Yaz ortasında kendi mahallemizdekiler başta olmak üzere isteyen herkes buradan su almaya geliyor. Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesi de kuyuya olan talebi arttırıyor. Kuyudan karlı su alannlar, hayır dua ederek ayrılıyorlar. Benim de istediğim zaten bu” diye konuştu.

KAYSERİ'DEN GELENLER VAR

Kayseri merkezden sırf karlı su almak için geldiğini söyleyen kuyumcu Savaş Özören de, kuyu sahibine teşekkür etti. Özören, “Yaz ortasında kar suyu içmek çok farklı. Mahmut amcadan Allah razı olsun” dedi.

Kar kuyusunu bir arkadaşından duyduğunu ve ilk defa geldiğini ifade eden Ersel Eker de, “Yaz sıcaklarında iftarımızı kar suyu ile açmak için geldik.” şeklinde konuştu.