ADANA'da, kent içinde yolcu taşıyan minibüs, 11 yolcusuyla birlikte DSİ sulama kanalına uçtu. Çevredekiler ve polisler tarafından sudan ağır yaralı çıkartılan 1 kadın, hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi, sürücü ile birlikte 11 kişi de yaralandı.

Kaza saat 15.00 sıralarında Mavi Bulvar'da meydana geldi. İtimat Dolmuş Hattı'nda çalışan Mehmet Ata yönetimindeki 01 M 0890 plakalı minibüs, Mavi Bulvar'dan 2000 Evler Mahallesi'ne dönerken kontrolden çıkıp 3 metre derinliğinde içi su dolu DSİ kanalına uçtu.

Akıntıya kapılan minibüs, yaklaşık 200 metre sürüklenirken, görenler hemen kaza yerine koştu, polise ve 112'ye ihbarda bulundu. Yolcularla sürücü, minibüsün açık pencereleri ile kapısından tek tek çıkartıldı. Can pazarının yaşandığı bulvara çok sayıda ambulans sevk edildi. Boğulmaktan kıl payı kurtulan şoktaki yolcular, ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi. 40 yaşındaki Feride Öncü ise Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Minibüs sürücüsünün de aralarında bulunduğu 11 kişi ise çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

Kazayı duyup olan yerine gelen bir genç kız da minibüsten çıkartılan annesini bulvar üzerindeki ambulansları tek tek kontrol ederek aradı ancak bulamadı. “Anneme ne oldu?” diye gözyaşı döken genç kız, yakınlarıyla birlikte hastaneye gitti.

Hastaneye götürülen ve hayati tehlikesi bulunmayan minibüs sürücüsü Mehmet Ata, direksiyon milinin kırılması sonucunda kontrolden çıkarak DSİ kanalına uçtuklarını söylediği belirtilirken dalgıç polisler de suda başka birinin olup olmadığının belirlenmesi için arama çalışması yaptı. Ancak başka bir kimseye ulaşılamadı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.