"Arka koltukta oynuyordum. Dayım arabayı yolun bir o tarafına, bir bu tarafına sürdü. Araba düz gitmeyince patladı, annem ve her şey havaya uçtu"

Hakkari"deki saldırıda yaralanan ve iki parmağının kesilme ihtimali olan Zeynep bebeğin babası Hamit Kurt yaşananlara isyan ediyor. Saldırıda kaybettiği 23 yaşındaki eşi Şirin"i anlatırken gözyaşlarını tutamayan Kurt, “Eşimle birbirimizi çok sevdik ve kaçarak evlendik. Bayramda ailesini görmek istedi, götürdüm. Abisinin kullandığı minübüste öldü, dönüşünü göremedim” diyor. İşte Kurt"un anlattıkları:



“Eşimin cenaze işleri ve büyük kızım Sudenaz"la ilgilendiğim için Zeynep"in yanında abim kalıyor. Sudenaz hala olayın şokunda: “Baba annem ve ben arka koltuktaydık. Ben arka koltukta oynarken dayım yanlış yere gitti. Yolun bir o tarafına, bir bu tarafına gitti. Dayım düz gitmedi, ters gitti araba patladı, annem uçtu” diye anlatıyor. Zeynep"in doktoruyla konuştum ve durumunun iyi olduğunu, parmaklarının düzelmeye başladığını söyledi. Parmaklarını hareket ettirmeye izin vermiyorlar. Kızımın serçe parmağının kesilme ihtimali var ve yanındaki parmağı da yandığı için çürümüş. İkinci parmağının ayrılan kısmını yapıştırmaya çalışmışlar ama olmamış. Bu sebeple iki parmağının kesilme olasılığı var. Zeynebimin vücudunda yanıklar olmasına rağmen yaşına göre çok iyi durumda.”

"Allah bana iki Şirin bıraktı"

“Zeynep daha 11 ay 26 günlük. Sudenaz"ın 4 yaşında. Sudenaz"ın kurtulması bir mucize. Allah bana iki tane Şirin bıraktı. Tek mesajım var. Biz ne kadar Kürt olsak da, bu ülkede Türk de, Çerkez de yaşıyor. Benim Başbakanla ya da başkasıyla bir alıp veremediğim yok. Hakkari halkı mert ve misafirperverdir. Bizi bu ülkeye düşman gibi tanıtıyorlar. Bu saldırıyı PKK da yaptıysa, asker de yaptıysa hepsini Allah"a havale ediyorum. Ben üzüleceğim kadar üzüldüm ama iki çocuğum için ayakta olmak zorundayım ve yetkililerden çocuklarıma sahip çıkılmasını istiyorum.”



Minik Zeynep 3 gün sonra 1 yaşına girecek. İki ayağında da kırıklar var. Doktoru, ayak serçe parmağının kesilebileceğini söylüyor.