Veliler ile birlikte öğrencilere yönelik olan bahar şenliği Özel Aydınlık İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı. Şenlik kapsamında özellikle veliler arası dayanışmayı artırıcı etkinliklere yer verildi. Aynı zamanda okul aile birliğinin düzenlediği kermes ile veliler, kendi yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri gelen misafirlerin beğenisine sunarken, kermes kapsamında yemek yarışması yapıldı. Hünerli ellerden çıkan yemekler daha sonra kermeste misafirlere ikram edildi.

“ANNE VE BABALAR YARIŞTI, ÇOCUKLAR İZLEDİ”

Özel Aydınlık İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri ile hazırladıkları uçurtmalar tasarım ve güzellik yönü ile birbirleri ile yarıştı. Jüri tarafından değerlendirilen 72 uçurtmadan 4 tanesi ödüle layık görüldü. Bahar şenliğinde babalara ve annelere yönelik yarışmalar yapılırken, Babalar halat çekme, El arabası ile Formula 1, balon patlatma, elma yeme, kaşıkta yumurta taşıma, çuval ile koşma gibi yarışmalarda yarışırken, anneler kovaya pinpon topu atma, elmadağ, rakibinin balonunu patlatma, çok şeker gibi yarışmalarda yarıştı. Dereceye giren velilere çeşitli ödüller verildi.

Bahar Şenliğinde ayrıca Özel Aydınlık İlköğretim Okulunun eski öğretmenlerinden Cengiz Menteş ve arkadaşlarından oluşan model araba ekibi şenliğe unutulmaz ve heyecanlı anlar kattı. 80 beygir gücünde ve sürati saate 120 km ye çıkan araçlar drift ve hız gösterileri ile büyük beğeni toplarken, sabah saatlerinde başlayan şenlik velilerin yarışmalarının ardından uçurtmalarını uçurmaları ile öğleden sonra son buldu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg