Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen 9’uncu uluslararası, 30’uncu ulusal Abdal Musa Sultan Anma Törenleri, protesto eylemine sahne oldu. 26 Haziran’da başlayan törenlerin dün akşam yapılan etkinliklerine vatandaşlar ilgi gösterdi. Anma törenine AK Parti Antalya milletvekili Gökcen Özdoğan Enc, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
PROTESTO ETTİLER
 
Gün boyu süren törenlerde bir grup, AK Partilileri ve CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Alevileri yuhalayarak protesto etti. Grup, CHP Antalya İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ergun Kurt, Umut Doğan ile yine istifasının ardından Ak Parti’ye geçen Muratpaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Merthatun’a tepki gösterdi. Sloganlar atan grup, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve Merthatun’un bulunduğu alana yürümek istedi. Şenlik komitesinin engellemeye çalıştığı grubun yürüyüşüne jandarma ekipleri izin vermedi. Tepkiler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve yanındakiler alandan ayrıldı. 
 
’GİTMELERİNİ İSTEDİK’ 
 
Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi Başkanı Tahsin Akpınar, olayla ilgili olarak şöyle konuştu: "Tekke Köyü’ne gelip, inancımızın gereğini yerine getireceğimizi, buraların siyasi arena haline getirilmesine izin vermeyeceğimizi söylemiştik. Basın açıklaması yaptık ve buranın siyasi arena olmaması gerektiğini anlattık. Bu nedenle protesto ettik. Şenlik alanını terk etmelerini istedik."
KAYNAK: VATAN