Akbük Kanalizasyon şebekesinin Didim Belediyesi artıma tesisine bağlanmasına ilişkin olarak bir yıldır devam eden görüşmelerin sonuncusu yapıldı. Didim Belediye Meclisi salonunda yapılan görüşmelere Akbük Belediye Başkan Vekili Süleyman Yeniçerioğlu, Akbük Belediye Meclis Üyeleri Ali ihsan Erol, Mustafa Demirbaş, Halil Başaran, Akbük Fen işleri Müdürü Betül Elitok, Akbük Kültür ve Çevre Derneği Başkanı ve üyeleri ile Site ve Kooperatif yöneticileri dahil 22 kişilik bir heyetle katılırken; görüşmenin ev sahipliğini ise Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Kara oğlu, Taner Küsmez, Ramazan Faydacı ve Recai Baddal yaptı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı; "Biz Didim Belediye Meclisi olarak Akbük'ün arıtmasının da bize aktarılması ve bunun için yapılması gerekenlerle ilgili kararı, bundan tam bir yıl önce 3 Eylül 2007 tarihindeki meclis toplantımızda almıştık. Aradan tam bir yıl geçmiş olmasına rağmen Akbük Belediyesi ile sadece bir kez görüşme yapıldı. Bu görüşmeden de bir sonuç çıkmadı. Didim Belediyesi olarak sizlerden somut adım atılmasını istiyoruz. Fevzipaşa Mahallesi'nin projesini hazırladık ama Akbük Belediyesi'nden somut adımlar gelmedi” dedi.
Arıtma tesisleriyle ilgili olarak birçok dedikodunun çıkarıldığını iddia eden Başkan Kamacı, "Belediye olarak biz Fevzipaşa Mahallesi'nin arıtma tesisini yapacağız. Oradaki vatandaşımıza söz verdik. Akbük Belediyesi'nden bir cevap bekliyoruz. İleride bir gün Akbük Belediyesi bir arıtma tesisi yapmaya kalkışırsa bunun kokusunu, çevreye vereceği kirliliğini düşünerek karar versin. Bu görüşmelerde gördüğüm kadarıyla para ön plana çıkıyor. Akbük Belediyesi şunu düşünsün” diye konuştu.
Akbük Belediye Başkan Vekili Süleyman Yeniçerioğlu da; "Bizim, sizin komisyonunuzun sunduğu şartları kabul etmemiz mümkün değil. Oldukça ağır şartlar ileri sürdüler. İlk görüşmemizde komisyonumuzca alınan kararı Akbük Belediyesi'ne sunduk. Fakat Akbük Belediyesi Komisyonu bu şartların ağır olduğunu belirtti” ifadelerini kullandı.
Yapılan görüşmede her hangi bir sonuç çıkmazken Akbük Belediyesi'ne mal olacak kanalizasyonun maliyeti Didim Belediyesi Ekiplerince çıkartılarak Akbük Belediyesi'ne sunulacak ve konu daha sonra tekrar Akbük Belediye Meclisi'nde ele alınacak.