ANKARASPOR"LA A.Gücü arasında yılan hikâyesine dönen güç birliği operasyonu dün hayata geçirilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yaklaşık 15 yıllık hayâline böylelikle kavuşmuş oldu. Yıllardır A.Gücü"nü ele geçirme hayâlleri içinde olduğu ifade edilen, kendisi tarafından da sık sık dile getirilen “rüya” önümüzdeki pazar yapılacak kongre ile gerçeğe dönüşecek. Ancak yasalar el vermediği için Gökçek yıllardır hedeflediği başkanlık koltuğuna kendi değil oğlu Ahmet Gökçek"i oturtacak.

MURADINA ERDİ

GÖKÇEK, daha önce sadece söylem bazında olan A.Gücü"nü ele geçirme planını son genel seçimlerden önce devreye sokmuş ancak kulüp başkanı Cemal Aydın ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamamıştı. Bu yüzden de A.Gücü taraftarları hemen her maçta Aydın"a küfür ederken, Ankaraspor"un isim hakkının başka ildeki bir kulübe verilemeyeceği gerçeğinin de ortaya çıkmasıyla iş sürüncemeye girmişti. Daha sonraki süreçte Cemal Aydın başkanlıktan istifa etmiş, Cengiz Topel Yıldırım yeni başkan olarak göreve başlamış ve birleşmenin tamamen rafa kaldırıldığı ilan edilmişti.

ANCAK A.Gücü "sevdasından" asla vazgeçmeyen Gökçek"in, yönetime karşı delege gücünü elinde bulunduran Onursal Başkan Cemal Aydın"la yaptığı pazarlıklar sonrasında kongre kararı aldırdığı iddia edilirken, taraflar arasındaki tarihi zirve de dün gerçekleştirildi. Ankaraspor"u resmi olarak temsil etme hakkı bulunmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sadece onursal başkan sıfatı bulunan Cemal Aydın, A.Gücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ve taraftar derneklerinin temsilcileri dünkü zirvede biraya geldi.

TOPLANTIDA delege sayısı pazarlığında birara tıkansa da, taviz yine Gökçek"e verildi ve anlaşıldı. Ankaraspor adına yasal olarak konuşma hakkı bulunmayan Melih Gökçek yaptığı açıklamada büyük transferler yapıp, önemli hamleler gerçekleştireceklerini ve şampiyonluğu mutlaka Ankara"ya getireceklerini söyledi.

MELİH Gökçek başkanın kim olacağı sorusuna “23 Ağustos belli olur” yanıtını verse de henüz kulübe üye olmayan ve Ankaraspor"un herşeyi gibi hareket eden oğlu Ahmet Gökçek"in başkan olacağına kesin gözüyle bakılıyor.