Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Yarendede Tepesinde çıkan orman yangını erken müdahale sayesinde, kısa sürede kontrol altına alındı. 1 hektar meşe ormanı ve 5 dekar kestaneliğin etkilendiği yangına 3 helikopter, 2 uçak onlarca ekiple müdahale eden orman ekipleri yangının daha fazla alanda etkili olmasını önlediler.

Dün akşam saatlerinde Sultanhisar'ın Kavaklı Köyü'nün üst kısımlarında bulunan Yarendede Civarında saat 17: 30 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter ve uçaklar yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışma başlattı. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede yön değiştirip meşe ormanında ve etrafındaki kestanelikleri etkisi altına alan yangına Nazilli, Milas ve Gümüldür'den gelen helikopterler ile Milas'tan gelen 2 uçak 11 Arazöz ve 6 yer ekibi müdahale etti. Vatandaşların da yardım ettiği kontrol altına alma çalışmaları yaklaşık bir saatte sonuç verdi.

Rüzgar dolayısıyla soğutma çalışmaları uzun sürerken, gece yarısına kadar süren çalışmaların ardından yangında 1 hektar meşe ormanı ve 5 dekar kestaneliğin zarar gördüğü öğrenildi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png