ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun siyaseti bırakacağını ve 18 Ekim'de yapılacak olağanüstü kongerede aday olmayacağını açıklaması partiyi hareketlendirdi. Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşan bir heyet, parti yöneticilerini ve il başkanlarını Ankara'da toplayarak, kongrede kimi destekleyeceklerine karar verecek.

Anavatan Partisi MKYK toplantısında 18 Ekim'de olağanüstü kongre kararı alınması ve Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun kongrede aday olmayacağını açıklaması partilileri genel başkan arayışına yöneltti. Şimdiye kadar 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'dan başka adayın ortaya çıkmaması MKYK'yı harekete geçirdi. Önümüzdeki günlerde MKYK üyelerinden oluşan bir heyet kurulacak. Heyet parti yöneticilerini ve il başkanlarını Ankara'da toplayarak yeni seçilecek genel başkan adayını belirlemeye çalışacak. MKYK üyesi Yunus Yunusoğlu, partinin kötü döneminde "adayım" diyerek ortaya çıkmanın oldukça güç olduğunu söyledi. Sadece genel başkan adayı olmakla sorunların çözülemeyeceğini belirten Yunusoğlu, aday üzerinde teşkilatın ittifak yapması gerektiğini vurguladı. Teşkilatların görüşü alınarak adayların ortaya çıkmasını isteyen Yunusoğlu, "Ben adayım' diyerek ortaya çıkmak yetmez. Bu süreçte kimse kimsenin adamı olmayacak. Bu hem adayı hem de partiyi yıpratır. Aday ne yapacağını ortaya koymalı. Biz vizyon sahibi adayların ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi.

KAN DEĞİŞİKLİĞİ

Anavatan'da bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu dile getiren Yunusoğlu, partideki bazı kesimlerin Mumcu'yu kararından vazgeçirmeye çalıştığını fakat Mumcu'nun siyaseti bırakmakta kararlı olduğunu ifade etti. Yunusoğlu, genel başkan adayını belirlemek için MKYK üyelerinden oluşan bir heyet kurulacağını belirterek, "Heyet, il başkanlarını, parti yöneticilerini ve delegeleri Ankara'da toplayacak. Genel başkan adayı üzerinde ittifak kurmaya çalışılacak. Bu heyeti Mumcu genel başkan olmadan önce de kurulmuş, Mumcu'nin ismi üzerinde anlaşılmıştı. Partiyi kötü durumundan çıkaracak bir isim etrafında toplanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Anavatan Partisi'nde Ahmet Özal dışında resmi adaylığını açıklayan olmadı. Genel Başkan Yadımcıları Salih Uzun, Murat Akdeniz ve Genel Başkan Vekili Mahmut Koçak'ın adaylık konusunda nabız yokladığı parti kulislerinde konuşuluyor.

Vatan