Mizancı Murat İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Özlem Burma (29), kucağındaki 6 aylık oğlu Metehan, polis memuru eşi Metin Burma (30) ve kayınvalidesi Meryem Burma, deprem sırasında bulundukları binadan kaçmaya çalışırken, merdivenin çökmesi sonucu yaşamlarını yitirdiler. 4 yıllık öğretmen Özlem Burma ve oğlu Metehan’ın cenazesi Adana’ya, eşi ve kayınvalidesinin cenazesi ise Kastamonu’ya gönderildi. Özlem Öğretmen ve Metehan, dün Adana’daki Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi. Özlem Burma’nın babası Kazım Karakurt, “Kızımın cenazesini oğluna sarılmış vaziyette bulunmuş” dedi. 
Tayin istemedi
Karslı olan ve ailesi İzmir’de yaşayan Beden Eğitimi öğretmeni Nusret Sarman (35), 6 yıldır görev yaptığı Erciş’te, depreme, eğitim seminerinin iptal edilmesi üzerine meslektaşlarıyla gittiği kafede yakalandı. Sarman’ın 1 ay önce İzmir’de olduğunu belirten ağabeyi Şentürk Sarman, şunları söyledi: “O topraklara çok değer veriyordu. İlk görev yaptığı okulu için elinden geleni yaptı. Öğrencilerine çeşitli branşlarda birçok madalya kazandırdı. İzmir’e tayin olmasını istiyorduk. Ama öğrencileri için ‘Çocuklarım yetim kalır’ diyerek dönmeyi, başka bir kente tayin olmayı istemiyordu.” Nusret Sarman, Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Yeni öğretmen
Erciş, Kırkdeğirmen Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan 24 yaşındaki, 2 aylık öğretmen Seyfi Ali Yıldız, ilçedeki 5 katlı bir apartmanın 3’üncü katındaki evinde yaşamını yitirdi. Yıldız’ın cenazesi, Aksaray’ın Şifahane Mahallesi’ndeki baba evinden annesi Fadime, babası Mevlüt Yıldız ve yakınlarının gözyaşlarıyla Ulu Camisi’ne götürüldü. Seyfi Ali Yıldız, Ervah Mezarlığı’nda toprağa verildi.
“Baba gel”
Depremde, meslektaşı ve eşi Oktay Türkoğlu’yla birlikte ölen Emel Çiler Türkoğlu, dün Konya Akşehir’de toprağa verildi. Akşehir Hasan Paşa İmaret Camisi’ndeki törende, kız kardeşi Esra Çiler, “Neredesin babam, ablamı götürüyorlar, sen neredesin?” diye feryat etti. Yakınları, baba Mehmet Çiler’in 2 ay önce çalışmak üzere Afganistan’a gittiğini, kızının ölümünden haberi olmadığını söylediler. Türkoğlu, Nasreddin Hoca Şehir Mezarlığı’na defnedildi.