Ve sonunda bir köpek pompalı tüfekle sokak ortasında öldürüldü. Vuran gözaltına alındı, ifade verdi ve serbest bırakıldı. Şimdi soru şu: Bir insanın katil olması için illaki bir insan mı vurması gerekiyor. Sokağın ortasında, herkesin, çocukların gözü önünde pompalı üfekle ateş etmek, bir canlıyı öldürmek suç değil mi? Bir cezası yok mu?

Korkut köpekleri beslemeye devam edince, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nde bir komşusunun saldırısına uğradı. "Bu havyanları başımıza bela ettiniz. Sizi de, bu köpekleri de öldüreceğim" diye bağıran öfkeli komşu, Sabriye Korkut ve kızını sopayla döverek hastanelik etti. Komşusu hakkında suç duyurusunda bulunan Korkut, tüm baskılara rağmen sokak hayvanlarını beslemeyi sürdürdü.

Önceki gün evinde kemik haşlayan Sabriye Korkut, köpeklere vermek saat 19.30"da Güzelce Ali Paşa Caddesi"ne gitti. Korkut bir köpeği beslediği sırada, mahallede fidanlık işleten Ramazan Taylan Cömert, otomobiliyle yanlarına geldi. İddiaya göre, elinde pompalı tüfekle köpeğe tek el ateş edip başından vuran Cömert, Korkut"a "dikkat et sana da gelmesin" dedikten sonra otomobiline binerek olay yerinden ayrıldı. İhbar üzerine evinde gözaltına alınan Ramazan Taylan Cömert savcının talimatıyla serbest bırakıldı.
HÜRRİYET