Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde hem şehir merkezindeki su isale hatlarının hem de su kuyularından gelen ana isale su hatlarının neredeyse kullanılamaz halde olduğunu, bunun da hem su kaçağına hem de su kesintilerine yol açtığına dikkati çekti.
Yaptıkları planlı çalışmalarının ardından sorunlu tüm isale hatlarının tespit edildiğini kaydeden Altungün, ''Bu amaçla, köklü ve kalıcı çözümler üretmeye başladık. Bir yandan şehir içindeki isale hatlarını yenilerken, bir yandan da su kuyularından şehre su taşıyan ana isale hatlarını değiştirmeye başladık. Şu anda Kirazlı Köyü'ndeki su kuyularından ilçemize su taşıyan ve 40 yıl önce yaptırılan ana isale su hattını yenilemeye başladık'' dedi.
KASKİ Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalar kapsamında 4 kilometre boyunca ana isale su hattının dünya standartlarında güvenirliliği kabul gören ''HDPE dev borular''la değiştirildiğini anlatan Altungün, ''Yenilenen ana isale su hattı sayesinde hem su kaybının önüne geçmiş olacağız, hem de sürekli yaşanan su kesintilerini önlemiş olacağız'' diye konuştu.