Van'ı ikinci kez vuran depremin ardından Bayram Oteli'nin enkazında arama çalışmalarını aileler ve yakınları büyük bir endişeyle izledi. Bir umutla beklenen iyi haberler geç saatlerde kimileri için acı haber oldu. Best Van Turizm'in yazıhanesinde çalışan Ozan Girgin'in anne ve babası enkaz başında battaniyeye sarılarak uzun süre bekledi ancak oğullarından acı haber geldi. Çarşamba gecesi meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde biri Japon vatandaşı biri gazeteci olmak üzere toplam 28 kişi yaşamını yitirdi. 
 
YEMEK ISMARLADI 
Van Çelebi Havayolları'nda çalışan 35 yaşındaki Serdar Karabulutoğlu'nun annesi Müyesser Karabulutoğlu ile babası Solmaz Karabulutoğlu ilk depremde Antalya'ya gitmişlerdi. Bir gün sonra oğulları Serdar Karabulutoğlu da Antalya'ya gidecekti. Van Çelebi Havayolları'nın Müdürü Selman Kerimoğlu, ekibine yemek ısmarlamak istedi. Bayram Oteli'ne rezervasyon yapıldı. Aynı gün Antalya'dan eğitmen olarak görev yapan şef Tarkan Aydın da Van'a gelmişti. Akşam 20.00'de müdür Selman Kerimoğlu yanına Serdar Karabulutoğlu ve Tarkan Aydın'ı alarak otele geldi. İkinci depremde enkazın altında kalan iki şef ve bir müdürü arama çalışmaları sürerken oğullarından cevap alamayan Karabulutoğlu Ailesi, Antalya'dan Van'a geri geldi. İki gündür haber alınamayan oğullarının sağ çıkması için dua eden anne Müyesser Karabulutoğlu, "Van havaalanı kalabalıktı. Oğlum da bir gün sonra Antalya'ya gelecekti. Biz gittik. O da akşam müdürleriyle birlikte yemeğe gitmiş. Sonra deprem oldu" dedi. Kız kardeşleri Sibel Karabulutoğlu da "O da gelecekti. Ama olmadı" diye konuştu. Gözyaşları içinde enkaz kaldırma çalışmalarını izleyen ailenin umut dolu bekleyişleri sürüyor. Yine aynı otelin altında bulunan 'Best Van Turizm'in yazıhanesinde çalışan 19 yaşındaki Ozan Girgin de depreme yakalandı. Üniversiteye hazırlanan Ozan Girgin'in enkaz altından sağ çıkması için bekleyen annesi Birgül Girgin ile baba Şehabettin Girgin, birbirlerine sarılarak enkaz kaldırma çalışmalarını izlediler. Ancak beton blokların altından Ozan'ın cansız bedeni çıkartıldı. 
 
TOPLAM 28 ÖLÜ 
AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem sonrası 26 askeri, 16 THY, 2 özel kargo uçağı olmak üzere toplam 44 uçakla hava köprüsü kurularak arama kurtarma ve sağlık personeli sevkıyatı yapıldığı belirtildi. Bölgeye 127'si sivil toplum kuruluşu mensubu olmak üzere toplam 815 arama kurtarma personeli, 71 UMKE sağlık ekibi, 14 arama köpeği, 62 iş makinesi ve araç, 6 bin 457 çadır (bin 731'i yurtdışı), 2 bin 51 genel maksat çadırı, 200 çadır brandası, 98 kahvaltı seti, 45 bin 407 battaniye ve 600 yatak gönderildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ayrıca Van'a 3'ü uçak, 8'i helikopter ambulans olmak üzere toplam 22 ambulans intikal ettirilmiştir. Depremden etkilenen 300 vatandaşımızın Van'dan, İstanbul ve Ankara'ya sevki sağlanmıştır. Hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir."Depremde ölenlerin sayısı akşam saatlerinde 22'ye ulaştı. Ancak gece gazeteci Cem Emir ve 5 kişinin daha cesedi bulununca ölenlerin sayısı 28'e yükseldi. 
 
ERCİŞ'E KAR YAĞDI 
Türkiye'nin dört bir yanında bulunan depolarından bölgeye havadan ve karadan lojistik köprüleri oluşturan Kızılay, şu ana kadar 2 bin 857 çadırı bölgeye ulaştırdı. Bu arada yıkılan Aslan otelde konaklayan inşaat firmasının 12 görevlisinden 8'i enkazda yaşamını yitirdi. Depremde enkaz olan Bayram Oteli'nde arama kurtarma çalışmaları sürerken, dün sabah saatlerinde yine gerginlik yaşandı. Enkaz önünde toplanan depremzedeler, protesto gösterisi yapmak istedi. Çevik kuvvet polisi, müdahale ederek kalabalığı enkazdan uzaklaştırmaya çalıştı. Kalabalık dağılmayınca polis gaz bombası kullanıldı. Van'ın Erciş ilçesinde dün mevsimin ilk karı yağdı. Depremzede çocuklar, kar yağışını sevinçle karşıladı. Van'daki depremzedeler, A Milli Futbol Takıml'nın Hırvatistan ile yaptığı karşılaşmayı çadırlarda kurulan televizyonlardarn izledi.