ABD’nin Washington eyaletinde fırtınanın ardından elektrikleri kesilen insanlar, 40 dereceyi bulan sıcaklıkta klimasız yaşamaya çalışıyor.

Milli Muhafız Teşkilatı, fırtına sonrası temizliğe girişirken, yardımcı birimlere destek çağrısında bulunuldu. ABD'liler bir yandan tamirat çalışmalarının sonlanmasını beklerken diğer yandan sıcak havayla mücadele ediyor.

Eyalet sakinlerinin dörtte birine henüz elektrik verilemediği açıklandı. Bu oran, 538 bin ev ve işyerine karşılık geliyor.

Ayrıca, yüzlerce trafik lambasının çalışmaması, 911 yardım hattında yaşanan sorunlar ve kimi yolların trafiğe kapatılması hayatı zorlaştırıyor.

Eyaletteki bazı vilayetlerdeki kamu okullarının bugünkü yaz programları iptal edildi.

JENERATÖR KAYNAKLI ÖLÜMLER

Birçok cana mal olan fırtınanın ardından yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle jeneratör kullanan bazı ABD'liler, karbonmonoksit zehirlenmesi riskiyle de karşı karşıya. Her ne kadar yetkililer jeneratörlerin kapalı ortamda kullanılmaması uyarısında bulunsa da, şimdiye kadar zehirlenmeye bağlı en az beş ölüm gerçekleşti.

Meteorologlar, bugün biraz düşen sıcaklığın, hafta ortasında çok yükseleceğini belirtiyor.

ABD’nin doğusunu vuran fırtına nedeniyle Virginia'da altı, New Jersey'de iki, Maryland'da iki, Ohio ve Washington'da birer kişinin yaşamlarını yitirmişti.