Kuşadası Belediyesi'ni ziyareti sırasında Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci ile görüşen Boston Massachusetts doğumlu olan Ron Mc Gerity, 1999 yılından beri bisikletinin üstünde dünyayı dolaştığını belirterek, hedefinin ise barış mesajı vermek olduğunu söyledi. Şimdiye kadar aralarında İtalya'dan Fransa'ya, İsveç'ten Yunanistan'a toplam 52 ülkeyi dolaşan ve her gittiği ülkede barış mesajları veren Ron Mac Gerity, Tek hedefinin barış içinde yaşayan bir dünya olduğunu belirterek, "Türkiye
Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ünlü sözü(Yurtta Barış, Dünyada Barış) benim en büyük yol göstericim oldu. Her gittiğim ülkede sürekli barış mesajları veriyorum. Amacım, dünya barışına ve insanların kardeşliğine dikkat çekmek. Barış ve dostluk içinde yaşamaktan daha anlamlı bir şey yok. Kuşadası'nda gördüğüm ilgi de beni son derece memnun etti. Yakın ilgisinden dolayı Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci'ye teşekkür ediyorum" dedi. 
Dünya turuna çıkan Amerikalı bisikletçiyi makamında konuk eden Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci ise anlamlı bir sloganla dünyayı dolaşan Amerikalı bisikletçiyi Kuşadası'nda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine turun bundan sonraki bölümünde başarılar diledi.

14.20120115111219.jpg