Başbakan Erdoğan'ın kamuoyundan sır gibi saklanan ameliyatında yer alan cerrahlardan, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün, Başbakan Erdoğan'ın geçirdiği operasyona ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Kasım Cumartesi günü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdiği operasyonun ayrıntıları netleşiyor. Türkiye'nin iki gün sonra öğrendiği ve hala kamuoyuna net bir bilginin verilmediği operasyonda hazır bulunan doktorlardan birinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve ülkenin önde gelen cerrahlarından biri kabul edilen Mehmet Füzün olduğu ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın davetiyle üç saat süren operasyonunda hazır bulunan ve iki günü İstanbul'da geçiren Füzün, operasyonun içeriğini ve Erdoğan'ın sağlık durumunu egedesonsoz.com'a anlattı.
 
AMELİYATIN ARDINDAN SONUÇLARA BAKTIK: TERTEMİZ
Başbakan'ın sindirim sistemlerine yönelik operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Dursun Buğra ve Doç. Dr. Emre Balık'ın da 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün tarafından Başbakan Erdoğan'a önerildiği öğrenildi. Başbakan'a laparoskopik ameliyat yapan ekibin yanında bulunan Rektör Füzün, Erdoğan'ın sağlığına dönük spekülatif haberlere son noktayı koydu. Füzün, "Kolon ve rektum uzmanı olarak oradaydım. Ameliyattan sonra sonuçlara baktık, inceledik. Yapılan spekülasyonları biliyoruz. Ama Başbakan Erdoğan kesinlikle kanser değil. Çıkartılan polipler iyi huyluydu" dedi.