Nazilli’de hizmete giren Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi ilk hastalarını ağırladı. Türkiye’nin ilk Alzheimer hastaları ve aileleri için buluşma ve danışmanlık merkezi pazartesi günü hizmete girmesine rağmen, geçen 3 günlük sürede 20 hastaya hizmet verdi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, merkeze yaptığı ziyarette çalışanlarla, hasta yakınları ve hastalarla uzun süre sohbet ederek eksikleri yerinde tespit etti. 2 yıl önce göreve gelmeden söz verdiği merkezin açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Başkan Alıcık; “Seçim beyannamemizde yer alan Alzheimer Gündüz Bakım merkezi pazartesi günü itibari ile hasta kabul etmeye başlamıştır. Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü ile ortaklaşa yaptığımız çalışmalar neticesinde bu merkezimiz oluştu. Türkiye’de ilk diyebileceğimiz bu merkezimiz, ilçede 4 bin civarında Alzheimer hastası olduğunu düşünürsek 2., 3. ve 4.’sünün açılmasını planlıyoruz. Burada Alzheimer hastalarımız gündüzleri bakılacak. Sabah saat 08.00’den itibaren evlerinden alınarak bu merkezimizde her türlü bakım ve tedavi hizmetleri yapılacak. Akşam saatlerinde ise tekrar evlerine bırakılacak” dedi.

“YAŞLILAR İÇİN EVDE TEMİZLİK BİRİMİ”
Nazilli Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 60 yaş üstü yaşlı, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilere evde bakım ve temizlik hizmeti verildiğini hatırlatan Başkan Alıcık; “Belediyemize müracaat eden ve muhtarlarımızca bildirilen vatandaşlarımızın evlerine gidilerek evlerinin tüm temizliğini Kültür ve sosyal işler müdürlüğüne bağlı 3 bayan 1 erkek belediye personelimiz düzenli olarak yapıyor. Bu temizlik hizmetine Alzheimer merkezinde tedavi gören hastalarımızı da dahil ettik. Yaşlılarımızı Unutmadım ve Unutturmayacağım. Her zaman yaşlılarımızın yanındayım, ne gerekiyorsa belediye ve çalışanları olarak yanlarındayız. Çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE İLK EV KAZALARINI ÖNLEME MERKEZİ”
Başkan Alıcık, konuşmasında yaşlılara yönelik hizmetlerin giderek arttığını belirterek “Yine Türkiye’de bir ilk olan ‘evde düşme ve kazaları önlemek için tasarlanmış Türkiye’nin ilk model evini de hizmete açıyoruz. Burada hazırlayacağımız altyapı ile önce yakın çevredeki yaşlılarımız olmak üzere giderek genişleterek daha yaygın bir halde yaşlıların ev kazalarını önlemelerine yardımcı olacağız. Yine Akdeniz Üniversitesiyle ortaklaşa yürütülen proje ile yaşlılarımızın güvenli bir şekilde evlerinde yaşamalarına destek olacağız. Türkiye Ege Bölgesi İleri Yaşlılık Araştırma Merkezi’de (TİYAM) Sümerpark alanı içerisindeki üçüncü merkezimiz oluyor. Bu üç merkezimiz Nazilli başta olmak üzere Türkiye’deki ilk merkezler. Yakın gelecekte bu merkezlere yenileri eklenerek Uzun Yaşamın Merkezi Nazilli, araştırma merkezi olarak uluslar arası bir üne kavuşacak. Uzun yaşamda da TUİK rakamlara göre Türkiye’nin ve Avrupa’nın ortalamalarının çok üstündeyiz. 90 yaşın üzerinde 228, 100 yaşın üzerinde 24 vatandaşımız var. Bununla ilgili olarak Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümüyle 65 yaş ve üzeri 10 bin kişi üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Bunun sonuçlarını da Mayıs ayı içerisinde almayı umuyoruz” dedi.