İstanbul Çamlıca'da oturan alzheimer hastası Solmaz Çıtak (74), geçen yıl köpeğinin bahçıvanını ısırması nedeniyle açılan dava kapsamında ifade vermek üzere adliyeye çağrıldı. İlkinde gelmeyen Çıtak, çıkarılan yakalama emri nedeniyle Bursa'daki özel bir hastanede bulunarak, polis nezaretinde Bursa Adliyesine getirildi.

Adliye önünde bir süre bekletilen yaşlı kadının, ambulans içinde nöbetçi hakim tarafından ifadesi alınmaya çalışıldı. Sorulara hiç bir tepki alamayan hakim, vasi olan kardeşi Hacı Ali Çıtak'ın desteğiyle kadının ifadesini aldı.

Kadın, işlemlerin tamamlanmasının ardından ambulansla Mudanya'da kaldığı özel bakımevine götürüldü. 

Hacı Ali Çıtak, İstanbul Çamlıca'daki evinde tek başına yaşayan ablasının, ölüm ve kaçırılma korkusu nedeniyle evine giremediğini ve çoğu zaman parklarda yaşadığını söyledi. Adına kayıtlı birçok taşınmazı, kira gelirleri ve nakdi bulunan ablasını, en son 2,5 ay bulamadığını dile getiren Çıtak, “Uzun arayışların ardından kendisini Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde buldum” dedi.

Buradan alıp Bursa Mudanya'daki Özel Kalamış Huzurevi ve Yaşlı Bakımevine yerleştirdiği ablasının rahatsızlanması sonucu özel bir hastaneye kaldırıldığını anlatan Çıtak, “Dört gündür yoğun bakımda tedavi gören ablam, taburcu edileceği sırada hastaneye gelen polis ekiplerinin nezaretinde ambulansla adliyeye getirildi. Bilinci yerinde de değil. Büyük bir şaşkınlık içindeyim” dedi.