ABD Başkanı Obama'nın anlaşma yönünde adım atıldığını açıklamasının ardından, dolar diğer para birimleri karşısında değer kazandı. Ancak, daha sonra artan risk iştahıyla yeniden geriledi. Euro/TL paritesi şu sıralarda önceki işlem gününe göre hafif yükselişle 1.44'ün hemen üzerinde seyrediyor.
      
İçeride de TL'nin yükselişi devam ediyor. Dolar/TL yüzde 1.5'lik gerilemeyle 1.67'nin üzerinde seyrederken, euro/TL de Cuma gününe göre yüzde 1.3'lük kayıpla 2.41 seviyesinden işlem görüyor.
 
İSTİFALARIN ETKİSİ SINIRLI
Geçen hafta oluşan iyimser hava ile toparlanma sürecine giren TL, Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanının istifaları nedeniyle kritik bekleme sürecine girmişti.
 
Ancak, uzmanlar konunun büyük bir krize dönüşmeden çözüme kavuşturulduğu ve piyasalar üzerinde büyük etkisi olmasının beklenmediği yönünde açıklamalarda bulunuyor.
 
ABD'deki krizin çözülme aşamasına gelmesi güvenli liman altının onsunun da yüzde 1'e varan geri çekilme yaşamasına neden oldu. Altını onsu 1,613 dolara gerilerken, artan iyimserlikle ABD tipi ham petrolün varil fiyatı da yüzde 1.5'lik yükselişle 97 doların üzerine çıktı.