Altın, yaptığı açıklamada, sahte bal yapan kişilerin önüne geçilmesi gerektiğini kaydederek, bal esansı olarak kullanılan malzemenin yurt dışından getirilmesinin yasaklanması gerektiğini söyledi.
''Bal şurubu'' adı altında raflarda bulunan, özellikle otel mutfaklarında vatandaşa sunulan maddenin bal olmadığını ifade eden Altın, şunları ifade etti:
''Bal şurubu diye bir şey olmaz. Bal, baldır. Bu konuda denetimler sıkılaştırılmalıdır. Sahte bal yapımında kullanılan mısır şurubunun mümkünse üretimi yasaklanmalı veya denetim altına alınmalı.
Mısır şurubundan yapılan bal vücudumuzda, karaciğerde, damarlarda kalıntılar bırakıp, başta şeker hastalığı olmak üzere birçok hastalık yapıyor. Hakiki balı ışığa tuttuğumuz zaman pusludur, ama mısır balından yapılan ise ışıl ışıldır. Karşıdaki nesneyi görebiliriz. Hakiki balı hayatının bir devresinde yiyen kişi mısır şurubundan elde edilen o tatlıyı yediği zaman hemen bunun farkına varır. Gerçek bal, insanın her zaman ağzında tatlı bir tat bırakır, sahte bal ise bir süre sonra insanın ağzında yavan bir tat meydana getirir, ağzımız kurur. Bunların belirlenmesi karbon 13 metodu dediğimiz, laboratuvardaki tahlil metodu ile kolaylıkla gerçekleşir.''