Son dönemde Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne gelen istihbaratlar üzerine harekete geçen Söke Polisi yaptığı çalışmalar neticesinde altın dolandırıcılarına darbe vurdu.
Altın dolandırıcılığı yapan şahısların şehir dışından daha önceden bir şekilde tanıdıkları kişilerle bağlantıya geçtikleri, bu kişilere gömü altını satma bahanesi ile bu kişileri dolandırdıkları öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre; İlk buluşmada genellikle numune olarak bulunan gerçek gömü altınını göstererek alıcıları kandıran şahıslar daha sonra alıcılardan parayı alarak kayıplara karışıyorlardı. Söke"de meydana gelen son olayda dolandırıcıların Söke dışından gelen alıcıların paralarını alarak dolandırıcılık yapıldığı duyumlarını alan Söke Polisi harekete geçti. 17 Mart"ta Söke dışından geldikleri öğrenilen MS ve CK"ya gömü altını satmak isteyen dolandırıcılar MCİ, SP, MT ve FP 28 Bin TL para istediler. Parayı alan biri bayan, üç erkek MCİ, SP, MT ve FP kayıplara karışırken; Söke Polisi yaptığı çalışma neticesinde dolandırıcıları yakaladı. Yapılan operasyonda şahısların evlerinde yapılan aramada bir adet pompalı tüfek, bir adet altın sikke, bir adet kelepçe, bir adet üçüncü şahıs adına düzenlenmiş senet, bir adet DVD oynatıcı, cep telefonları ve bu cep telefonlarında kullanılan çeşitli operatörlere ait sim kartlar ele geçirildi. Dolandırıcılık yapan şahıslar adli makamlara sevk edilirken; olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.