Frankfurt Emniyet Müdürlüğü, Deniz Feneri yolsuzluğunun üzerine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Almanya’da uyuşturucu ticareti yaptıkları ve PKK sempatizanı oldukları öne sürülen iki kişiyle birlikte yakalandığı”nı gösteren herhangi bir polis belgesinin olmadığını bildirdi.

Bir mahkemenin adli yardım talebine karşılık veren Frankfurt emniyeti, 8.9.2009 tarihli tutanakta belirtilen adreste polis merkezi olmadığını, Kılıçdaroğlu hakkında bir işlem yapılmadığını, birlikte olduğu kişilerin tanınmadığını, tutanak da olmadığını kaydetti.
Türk Hava Yolları’ndan alınan başka bir belgede ise Kılıçdaroğlu’nun 8.9.2009’da Almanya’da olmadığı açığa çıktı. Araştırmacı yazar Talip Doğan Karlıbel’in ulaştığı polis belgesine dayanarak iki gün boyunca haber yapan Kanal 7’nin, Kılıçdaroğlu’na 9 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildiği anlaşıldı.

Karlıbel, katıldığı çeşitli televizyon programlarında, Kılıçdaroğlu ve CHP’li Ali Kılıç’ın, 8.9.2009 tarihinde terör eylemleri ve uyuşturucu kaçakçılığından takipte olan Mustafa Güler ve Nevzat Rıdvan isimli iki Türkle birlikte Alman polisi tarafından yakalandığını, bu kişilerin Kılıçdaroğlu ve Kılıç’ın hemşerileri ve Tunceliler Derneği üyesi olduklarını, Hamburg ve Bremen bölgelerinde çok ciddi şekilde üst düzey uyuşturucu ticareti yapan ve PKK ile yakınlıkları olan kişiler olduklarını iddia ettmiş konuya ilişkin belgeleri basına vermişti.

sansursuzhaber.com