Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Almanya'ya vize kalksa artık bizim Türkler değil, Almanlar buraya iş bulmaya gelir. Türkiye artık eski Türkiye değil. Geniş istihdam imkanlarımız var'' dedi.

Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Almanya'nın Baden Wurttemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney'i kabul etti.

Bekir Bozdağ, kabulde yaptığı konuşmada, ırkçılık konusuna değinerek, bu konuda en fazla bedelin Avrupa tarafından ödendiğini söyledi.

Almanya'daki Türk siyasetçilerin, önemli pozisyonlarda olduklarını belirten Bozdağ, ''Alman hükümeti nezdinde girişimlerde bulunalım. Bu tarz olayların önüne geçilmesinde girişimlerinizin önemli katkısı olacaktır'' diye konuştu.

Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin örnek ilişkiler olabileceğine dikkati çeken Bozdağ, tarihe bakıldığında iki ülke arasında ortak bir geçmişin var olduğunu ifade etti.

Bilkay Öney ise Almanya'daki tarih kitaplarında, iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin olumlu bir şekilde yer almadığını belirterek, Türklerin Almanya'ya göçünün 50. yıl etkinlikleri ile ilgili olarak da bazı Alman yetkililerin rahatsızlık duyduklarını kaydetti.

Bunun üzerine Bekir Bozdağ, ''Almanya'ya vize kalksa artık bizim Türkler değil, Almanlar buraya iş bulmaya gelir. Türkiye artık eski Türkiye değil. Geniş istihdam imkanlarımız var'' dedi.

Bilkay Öney de Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının, Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği'nde kendilerine kötü muamele edildiği yönünde şikayetlerde bulunduğunu ifade ederek, ''Biz de bunu büyükelçilik yetkilileriyle görüştük. Ancak 'Bundan farklı bir muamele yapamayız' yanıtını aldık. Buradaki tedirginlikleri hala göç korkusu'' şeklinde konuştu.