Kendi hayatından kesitlerle süslediği kitabında tutuklama sürecinde ve Silivri Cezaevi’nde yaşananları da anlatan Nilgül Doğan, pekçok ilginç anıya ‘Adını Siz Koyun’ isimli kitabında yer verdi.



Özkök’e sitem

Doğan kitabında eşinin arkadaşlıklarını da anlatırken bir gün yemeğe gelen, o dönemde yüzbaşı olan Hilmi Özkök ve eşiyle anısına da yer verdi. Özkök’ün yaptığı esprilere çok güldüklerini dile getiren Doğan, “Elbette espri yeteneği zeka ürünüdür çok daha sonra silah arkadaşlarını harcamak uğruna sadece kendini korumaya yönelik çalışan, temkinli ve sadık bir zeka olduğunu gösterecek, bundan da büyük üzüntü duyacaktık” diye yazdı.

Doğan 1980 darbesine dair anılara da kitabında yer verdi. “Bu arada bir de 80 ihtilalini yaşadık. O gece Çetin eve bir hayli geç geldi. Kıyafetini değiştirip tekrar gideceğini söyleyince ‘Ne oldu?’ diye sordum. ‘Allah kahretsin ihtilal oldu’ dedi. Çetin bana, okulda hiçbir olaya karışmamamı, karışır da Mamak’a düşersem iki üç ay kalırsam beni kurtaramayacağını söyledi.” O günlerde üniversiteye devam ettiğini anlatan Doğan, kendisinin okulda MİT ajanı sanıldığını yazdı.

Doğan, kitabın son sözünde ise Silivri Cumhuriyet Savcısı’nın kendisini “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırdığını belirtirken, “1 numaralı sanık Çetin Doğan’ın eşi olmanın dışında hiçbir suçumun olmadığını biliyorum. Ben bu işten hiçbir şey anlamadım. Eğer siz anladıysanız Adını Siz Koyun’ dedi. vatan