Ermenistan karşılaşması güzel bir veda olur diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

BİZDEN BİRİ GİBİ KONUŞTU

F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Fatih Terim'in görevini bırakma kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türk futboluna verdiği destek için teşekkür ederim” dedi. F.Bahçe'nin dünkü çalışmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alman çalıştırıcı, Terim'in elde ettiği başarılarla Türk futbolu için yurt dışında büyük bir reklam yaptığını kaydetti. A Milli Futbol Takımı'nın yarın Ermenistan ile yapacağı maçın siyasi anlamda ve Terim'in son maçı olması nedeniyle önemi hatırlatılan bir soru üzerine de Daum, “Birincisi, Ermenistan ile olan dostluğumuzu, arkadaşlığımızı sürdürüp daha da iyiye doğru götürebiliriz. İkincisi, Fatih hocaya güzel bir veda maçı olur diye umuyorum. Fatih hoca büyük alkışlar hak etti” diye konuştu.

TEKLİFİN ZAMANI DEĞİL

Daum, “Hem F.Bahçe'yi, hem de Türk Milli Takımı'nı çalıştırmak ister mi? Bunun örneği basketbolda da var (Bogdan Tanjevic)” şeklindeki soruya verdiği yanıtta, “Çarşamba günü son maçı. Bu maçtan önce, gelecek hocayla ilgili konuşmak istemiyorum. Ne gelecek hocayla, ne de adayla ilgili konuşmak istemiyorum. Çünkü bu saygısızlık olur. Son maçını oynasın ondan sonra tabii konuşulur” ifadelerini kullandı. Belçika'da özellikle gurbetçi taraftarların Terim'e yönelik tepkisiyle ilgili soruyu da Daum, “Oradaki durumu düşünün. Türkiye kupaya gidemedi. Büyük bir hayal kırıklığına uğradı taraftar. Gurbetçi üzüldü. Duygusal bir andı. Onun için fazla abartmamak lazım. Taraftarın çoğu benim gibi Fatih hocaya teşekkür etmek isterdi” diye yanıtladı.

Güiza olsa da olur olmasa da

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Del Bosque, Ermenistan maçı sonrasında 5 futbolcusunun sakatlanarak kadrodan çıkarılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Güiza giderse hiçbir şey değişmez ama Xavi giderse değişir” dedi. İspanyol Cadenaser radyosuna açıklama yapan Del Bosque, sakatlanan Xavi, Puyol, Cesc, Güiza ve Marchena'nın milli takım kadrosundan çıkartılarak, kulüplerine geri gönderilmeleri sonrasında mevcut durumu değerlendirdi: “Xavi milli takım için önemli, çok gerekli bir futbolcu.” Öte yandan İspanya Milli Takımı'ndan dönen Güiza'nın tedavisine hemen başlandı. Sakatlığı ciddi olan golcü oyuncu en az iki hafta sahalardan uzak kalacak.

8'de 8'in sırrı ciddi çalışma

F.Bahçeli futbolcu Uğur Boral, ligde 8 haftada elde ettikleri 24 puanın ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. FB TV'ye konuşan tecrübeli oyuncu, “Fazla forma şansı bulamayan oyuncular olarak daha da çalışıyoruz ki as oyuncular kendilerine daha da fazla dikkat etsinler. Bu onları da motive ediyor. Her şey çok güzel başladı, öyle sürecek” dedi.

G.Antep'e çift forvet

F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un, Alex ve Güiza'nın yokluğunda Gaziantep'e karşı takımını 4-4-2 sistemi ile sahaya sürmesi bekleniyor. Alman çalıştırıcının forvette Semih'le birlikte Kazım'a yer vermesi, Brezilya'dan yorgun dönecek olan Santos'u G.Saray maçını düşünerek dinlendirip orta dörtlüyü Mehmet Topuz, Cistian, Emre ve Vederson'dan oluşturması bekleniyor. Yabancı kontenjanına takılan Roberto Carlos da bu hafta maça on birde başlayacak.

Alex ve Santos G.Saray derbisine

F.Bahçe, deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bir günlük iznin ardından sürdürdü. Teknik direktör Christoph Daum'un verdiği izinle dünü dinlenerek geçiren sarı-lacivertliler, 1 saat 45 dakika süren bir çalışma yaptı. Antrenman sonrası Özer, Uğur ve Furkan sahada kalarak şut çalışması yaptı. Geçen hafta antrenmanda sağ alt arka adalesinde sakatlık oluşan kaptan Alex, çalışmasını salonda sürdürdü. Teknik Direktör Daum'un G.Saray maçını düşünerek Brezilya'dan yorgun dönen Santos'u dinlendireceği, Alex'i de riske atmamak için oynatmayacağı belirtildi./yeni şafak