Anadolu’daki alışveriş merkezlerini düğün telaşiı sardı. Fast food, hazırgiyim, market, sinema salonları derken düğün salonları da alışveriş merkezlerine transfer oldu. Küçük yerleşim yerlerindeki nikâh salonu ihtiyacını gözeterek birçok belediyenin yatırımcılara koyduğu ‘düğün salonu’ şartı nedeniyle Anadolu’da düğün salonu olmayan alışveriş merkezi kalmadı. İnşaat halindeki bütün alışveriş merkezlerinde de düğün ve nikah salonları başrolde. 
 
Kuyumcuları da çekti Ankara’da açılan Acity, İstanbul’daki Hayat Park, Kartepe, Ankor, Afşin Arma, Denizli TerasPark, Ankara’daki Akvaryum, Elazığ’da yapımı süren Misland ve Antares düğün ve nikâh salonlu alışveriş merkezlerinden sadece birkaçı. 
 
Akademetre Araştırma ve Stratejik Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Anadolu’da alışveriş merkezi ile yatırımcılar arasında düğün salonunun bir pazarlık konusu olduğunu belirterek “Belediye yatırımcıya araziyi bulunduğu bölgenin kültürel ve sosyal ihtiyacını gözeterek veriyor. Yatırımcı da düğün salonu şartını yerine getirerek arazi maliyetini düşürüyor” açıklamasını yapıyor. Zeytin, düğün salonlarının kuyumcu, çiçekçi gibi yan sektörler için de çekim merkezi olduğunu söylüyor. Anadolu’da halen yapımı devam eden 36 alışveriş merkezi olduğunu belirten Jones Lang Lasalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş da “Kültürel değerler yeni trendin başlangıcı oldu” diyor. 
 
Kiralanabilir alan 10 milyon m2’ye çıkacak Türkiye genelinde 6.8 milyon metrekare olan toplam kiralanabilir alanın 2013’te 10.7 milyona ulaşması bekleniyor.