Kazakistan"ın Kızılordu (Akmescid) eyaletinde faaliyet gösteren Kazak Türk Lisesi öğrenci velileri Nazilli"yi ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ı makamında ziyaret eden Kazak ziyaretçi grubu Başkan Alıcık"a Kazak Milli Giysisi Çapan ile Kırbaç hediye ederek giydirdiler. Başkan Alıcık, bir müddet Kazak Milli kıyafeti ile Belediyeyi yönetim misafirlerini bu şekilde ağırladı.
14 yıldır Kazakistan"ın Kızılordu vilayetinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Kazak Türk Lisesi yöneticileri Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile Nazilli Ticaret Odası Başkanı Ali Gültekin Kılınç"ı makamlarında ziyaret ettiler. Kazakistanlı konuklar ziyaretlerinin sonunda Mayıs ayında Kızılordu"da yapılacak olan okullarının mezuniyet törenine Alıcık ve Kılınç"ı davet ettiler.
Kazak Türk Lisesi Müdürü Cemal Çakıroğlu, liselerinin 1993 yılında açıldığını ifade ederek “Okulumuz sadece Kazakistan Kızılordu"da değil dünya çapında ciddi başarılar elde eden bir okuldur. Daha önce Amerika"nınTeksas eyaletinde yapılan bilim olimpiyatlarında gümüş madalya aldık. Kazakistan"da liseler arası derecelendirmede okulumuz birinci seçilmiştir. Genel itibariyle halk tarafından tercih edilen bir okuluz. Okulumuza yeni dönem için 1200 öğrencinin müracaatı var. İhtiyacımız ise 25 öğrenci. Yaptığımız sınav ile ihtiyacımız olan öğrencileri okumuza kayıt edeceğiz” dedi.
Kazak heyet ziyaretten ve gördkleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek “Dedelerimizin hedefi olan sizlere tanışma fırsatı bulduk. Türkiye"yi daha önce tanımıyorduk. Dedelerimizin hedefini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu gezimiz başlangıç olsun. Bundan sonra da dostluğumuz sonsuza kadar devam etsin” ifadelerine yer verdiler.
Kazak ziyaretçilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Alıcık “Ziyaretinizden dolayı çok memnun kaldım. Atalarımızın yaşadığı topraklarda yaşayan sizleri kardeşimiz olarak görüyoruz. Bundan böyle sık sık birbirimize ziyaret ederek dostluklarımızı pekiştirelim” dedi.
Başkan Alıcık"a Kazak Milli Giysisi Çapan ile Kırbaç hediye ederek giydiren Kazak misafirler, daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu sırada basının da büyük ilgi gösterdiği kıyafet nedeniyle bir espri yapan Başkan Alıcık “İyi ki Kazak değiliz. Kazak erkek olsaydım hanım eve almazdı” dedi.